RADOVAN STOKLASA/Action Images
RADOVAN STOKLASA/Action Images

Slovačka stala na kraj Rusima i omogućila Vatrenima vrh ljestvice (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 22:41

Domaćini su nakon dva remija stigli do prve pobjede, dok su gosti upisali prvi poraz.

U Trnavi je odigrana utakmica naše skupine H u kojoj Slovačka slavila protiv Rusije rezultatom 2:1.

U prvih pola sata prvog poluvremena nismo uživali u nekom nogometu. Obje ekipe su u utakmicu ušle došla oprezno, više pazeći da ne prime gol nego da ga zabiju. Prvu pravu priliku stvorili su domaćini u 38. minuti i odmah je pretvorili u pogodak. Mak je ubacio iz kornera, a branič Intera Skriniar najbolje skočio i poslao loptu u mrežu iza Shunina za 1:0.

Pogledajte gol Skriniara OVDJE.

Do odmora smo vidjeli tek još jednu priliku, ovoga puta su zaprijetili gosti, ali Fernandesov udarac glavom lakoćom brani Kuciak te se rezultat nije promijenio.

U nastavku smo gledali kvalitetniji nogomet, Rusija je dominirala u posjedu lopte, no domaćini su bili nešto konkretniji prema naprijed. Prvi su zaprijetili Slovaci u 58. minuti dalekometnim pokušajem Kucke , koji odlazi preko gola. Na novu ozbiljniju priliku smo čekali do 71. minute koju su Rusi pretvorili u izjednačenje. Dugo su gosti kombinirali na protivničkoj polovici, lopta se vrtjela s desne na lijevu stranu prije nego šrto je ubačena u gužvu kaznenog prostora, a tamo se najbolje snašao Mario Fernandes i pospremio je u mrežu za 1:1.

Pogledajte gol Fernandesa OVDJE.

No, slavlje gostiju nije dugo trajalo jer se Slovaci u 74. minuti vraćaju u vodstvo. Hubocan je u kaznenom prostoru pronašao Maka, koji se s loptom prošetao kroz šesnaesterac, namjestio i neobranjivo opalio za 2:1.

Pogledajte gol Maka OVDJE.

Rusi su do kraja susreta najbolju priliku imali u 83. minuti kad je njihov najbolji strijelac Dzyuba opasno tukao glavom, ali lopta odlazi pored gola, a s njom i bodovi za goste. Slovačka je tako upisala prvu pobjedu u kvalifikacijama, nakon što je u prva dva kola odigrala neriješeno, no ono što je najvažnije za nas Hrvatska je s ovim rezultatom preuzela vodeće mjesto skupine H.

Ostali rezultati:

 



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineSlovačkaRusija

Ostale Vijesti