Slaven Bilić doveo braniča Wigana za nešto više od milijun eura

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 04.09.20. | 11:27

WBA je dosad pokrivao dugove od prošle sezone isplaćujući odštete za igrače koje je lani imao na posudbi, a sad je istresao 1.100.000 eura za braniča.

Nije službeno poznato, ali nagađa se kako je 23-godišnji Cedric Kipre stigao za 1.100.000 eura, međutim još nema službene potvrde iznosa, a reprezentativac Obale Bjelokosti U-23 potpisao je na četiri godine.

Wigan je lani ispao u League One, treći rang tamošnjeg nogometa, ali u durgoj polovici sezone igrao je jako dobro, a jedan od kljčnih igrač bio je upravo bivši branič PSG-a. Taj učinak bio je dovoljan Slavenu i odlučio ga je uzeti i njime pojačati svoju zadnju liniju za Permier ligu.

Kipre je uz Wigan i omladinske uzraste PSG-a igrao i za rezerve Leicester Cityja, međutim nikad nije dočekao priliku među seniorima. Bio je još u Corby Townu i Motherwellu.

„Bio je dio Wiganove momčadi koja je igrala sjajno u drugoj polovici sezone. S formom poslije restarta bili su u gornjem domu Championshipa i Cedric je bio ključna figura u toj formi. Dugo smo ga tražili i odluševljeni smo što je konačno potpisao,“ rekao je sportski direktor WBA Luke Downing.

WBA je jučer potvrdio povratak Gradyja Diangane, koji je i lani bio posuđen od West Hama, ali ove sezone su u posudbu ugradili otkupnu klauzulu od 20.000.000 eura koja će ga na koncu sezone pretvoriti u najskuplje plaćenog igrača u klupskoj povijesti.

Posao za ovo ljeto još nije gotov, u tekstu ispod prisjetite se koga još Slaven želi:

(foto: Action Images)

 


Tagovi

NogometSlaven BilićWest Bromwich Albion

Ostale Vijesti