Slaven Belupo dovodi beka koji je prošao Hajdukovu školu, čak je startao u Derbiju s 'ikonama'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 31.05.24. | 15:46

U tom su dvoboju Dinama i Hajduka zaigrali Šimunić, Brozović, Vrsaljko, Ibanez, Krstanović, Sammir s modre, odnosno Lovre Kalinić, Pašalić, Kouassi, Oremuš s bijele strane

Nakon što su u netom završenoj sezoni Hrvatske nogometne lige zauzeli pretposljednje, 9. mjesto na ljestvici, u redovima Slaven Belupa krenulo je ljetno "presvlačenje" seniorskog kadra. Benedik Mioč već je potpisao odlazak u Poljsku, a sada su Farmaceuti dogovorili novo pojačanje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema informacijama Germanijaka, nekadašnja nada Hajduka Luka Lučić karijeru nastavlja u koprivničkom klubu.

Lučić je prošao školu kluba s Poljuda, a sa 18 godina je upisao prve minute za seniorsku momčad i to na derbiju na Maksimiru kad se navijačima predstavio s asistencjiom u porazu od Dinama. Bio je to Derbi prepun ikona - Joe Šimunić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko, Lucho Ibanez, Ivan Krstanović, Sammir s modre, odnosno Lovre Kalinić, Mario Pašalić, Jean Kouassi, Mirko Oremuš s bijele strane.


No, za Bile je upisao tek tri nastupa prije nego što je 2015. godine prešao u Banik iz Ostrave.

Nakon sezone i pol u Češkoj i 20 nastupa, lijevi bek odlazi u Zrinjski iz Mostara s kojim osvaja dva naslova prvaka BiH. Plemići ga dvije godine kasnije šalju na posudbu u Borac iz Banja Luke, a po isteku ugovora ostaje bez kluba. U ljeto 2020. vraća se u rodni grad i potpisuje za Posušje.

Izuzev jedne polusezone u Tuzli, Lučić je do kraja ove sezone bio član Posušja, za kojeg je upisao 95 nastupa, zabio devet golova i ostvario osam asistencija. Nove golove i asistencije skupljat će u redovima Slaven Belupa. Postojao je i interes Veleža za njegovim uslugama, no ispriječila se činjenica da je nastupao za Zrinjski.

Odlazak Lučića neće, naravno, biti jedini iz Posušja. Trener Denis Ćorić trebao bi uskoro postati novi strateg slavnog Željezničara. Ćorić je Posušje odveo do 5. mjesta u prvenstvu te je izabran za najboljeg trenera lige po izboru igrača i trenera lige. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLLuka LučićPosušjeSlaven BelupoGermanijak transferinogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti