Foto: Dominik Smolak
Foto: Dominik Smolak

Slaven Belupo doveo Crnogorca iz Dinama kojeg je htjela Crvena zvezda

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 16:22

Stasiti stoper svoju će šansu tražiti u Koprivnici

Nakon što su u 1. kolu nove sezone po drugi put u klupskoj povijesti slavili na Maksimiru, Slaven Belupo prepun mladih igrača, koji su dobili šansu pod novim trenerom Deanom Klafurićem, u idućih pet tjedana nije ostvario ligašku pobjedu i postalo je jasno da će Farmaceutima do kraja prijelaznog roka zatrebati još pokoje pojačanje.

Ranije im je iz kluba stigao stoper Vinko Soldo, a sad je Zagreb Koprivnicom zamijenio još jedan član hrvatskog prvaka. Doduše, njihove akademije. Kako doznaje Germanijak, 18-godišnji Crnogorac Anes Gašo Muratović priključio se mladoj momčadi Slaven Belupa nakon godinu i pol u hrvatskoj prijestolnici.

Stoper visok 194 centimetra prve je nogometne korake napravio u podgoričkoj Areni, igrao je za pionire Budućnosti i kasnije stigao do OFK Titograda. Ondje su ga zamijetili skauti Dinama, koji su bili brži od Crvene zvezde i Fenerbahčea te ga doveli u svoje redove. Konkretnije, kako je pisao portal CDM, “snimili” su ga na turniru u Karlovcu 2018. i dali mu trogodišnji stipendijski ugovor.

"Konkurencija je žestoka, jer u generaciji 2003. Dinamo ima deset reprezentativaca, tako da je jedina preporuka za njega da marljivo radi svaki dan", pričao je tako o njemu tadašnji trener mladih Dinamovaca Igor Jovićević, a izjavu prenio portal Standard.co.me.

Eto, očito u konačnici za Muratovića nije bilo mjesta i sreću će sada pokušati pronaći u Podravini. Zaslužuje li mjesto u seniorima, morat će pokazati nastupima za mlađe uzraste, iz kojih su nedavno proizašli talenti poput Lovre Zvonareka i Marina Laušića.


Tagovi

Slaven BelupoDinamo ZagrebCrvena zvezda

Ostale Vijesti