LEON KUEGELER/Action images
LEON KUEGELER/Action images

Skromna nedjelja u Bundesligi: Samo dva pogotka za dva remija u Kolnu i Bielefeldu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.03.21. | 20:26

Arminia je i dalje u crvenoj zoni iz koje se nikako ne može izvući. Hertha joj bježi dva boda, Koln tri, ali dečki iz Bielefelda moraju paziti i na leđa, jer im s bodom manje opasno prijeti Mainz

Nekako u sjeni derbija koji se danas igraju, a neki su već i odigrani, širom Europe, ostala je njemačka Bundesliga. Tamo se veliki derbi igrao sinoć, Bayern je bio bolji od Dortmunda, a danas su na rasporedu bile dvije utakmice u kojima nisu sudjelovali klubovi iz vrha poretka.

U ta dva dvoboja pala su samo dva pogotka, što je neobično za tradicionalno raspucane Nijemce, a vidjeli smo ih u okrašju Kolna i bremenskog Werdera. Završilo je s miroljubivih 1:1, a oba pogotka pala su u drugom poluvremenu.

Poveli su gosti u 66. minuti, kada je Joshua Sargent zabio glavom na asistenciju Scmida. Mladom Amerikancu bio je to drugi pogodak zaredom, nakon što je u prošlom kolu tresao mrežu frankfurtskog Eintrechta.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

Međutim, slavlje gostiju bilo je kratkog vijeka. Točnije, trajalo je 17 minuta i kada su već pomislili da će se na sjever Njemačke vratiti s punim plijenom, planove im je poremetio Hector. Nijemac je zabio uz veliku pomoć gostujuećg vratara Pavlenke, koji je nesmotreno izašao na jednu dugu loptu.

Njegovu reakciju, kao i pogodak Hectora pogledajte OVDJE.

Bio je to ujedno konačan rezultat utakmice, ali i posljednji pogodak koji smo vidjeli u 24. kolu Bundeslige.

Naime, mreže se nisu tresle u kasnijem treminu, kada su na travnjak istrčali Arminia i Union iz Berlina. S obzirom na ljestvicu, ali i formu, gosti iz glavnog grada Njemačke imali su malu ulogu favorita, a bili su i bolji kroz svih 90 minuta. No tu bolju igru nisu uspjeli pretočiti u bodove tako da su i dalje sedmi.

Šestoplasirana dortmundska Borussija bježi im četiri boda, što nije mnogo, ali teško će se družina iz Berlina ugurati među pozicije koje vode u Europu. Bilo bi to prvorazredno iznenađenje.

S druge strane, Arminia je i dalje u crvenoj zoni iz koje se nikako ne može izvući. Hertha joj bježi dva boda, Koln tri, ali dečki iz Bielefelda moraju paziti i na leđa, jer im s bodom manje opasno prijeti Mainz.



Tagovi

BundesligaUnion BerlinArminiaWerder

Ostale Vijesti