EXPA/ laPresse/ Stefano Nicoli
EXPA/ laPresse/ Stefano Nicoli

Skomina: „Perić je zaslužio direktan crveni, Dinamo penal protiv Šibenika, a gol Varaždina je regularan“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.08.24. | 20:15

Bilo je puno razgovora o mogućim crvenim kartonima i kaznenim udarcima u 3. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva

Sudačka komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz trećeg kola Hrvatske nogometne lige, a sporna im je bila samo jedna situacija i to na utakmici Dinama i Šibenika gdje tvrde da su Modri zakinuti za penal.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Proslavljeni Slovenac Damir Skomina u emisiji MaxSporta dao je svoje viđenje minulog, trećeg kola HNL-a.

Situacija iz 30. minute u kojoj je srušen Dario Špikić.

"Jako je bitno da je Špikić taj koji sebi loptu daje u for i tu bi trebala biti intervencija VAR-a. Sudac je u idealnoj poziciji, on to nije vidio, ali bi se trebao uključiti VAR."

U 49. minuti vidjeli smo i pad Petkovića.

"Za mene je to jako premalo. Ni snimke nisu najbolje koje bi dale jasan kut da se vidi da je došlo do 'čišćenja', za mene je to premalo za kazneni udarac."

Žuti karton za Stefana Perića u 85. minuti.

"Situacija ne izgleda uživo ovako jako kao ovdje. Za mene je to situacija za crveni karton, ali nisam siguran da bi se morao VAR uključiti. Treba podići ljestvicu da se VAR javi samo kada je nešto jako krivo. Kada pogledamo, ne vidim da bi igrač Šibenika želio ozlijediti igrača, za mene je to prije crveni nego žuti, ali VAR se po meni ne bi trebao uključiti. Neovisno o rezultatu sudac mora znati što se događa na terenu. I da je 0-0 i drugi."

Sedma minuta utakmice Slavena i Lokomtive i igranje rukom Lučića.

"Sve se mora pregledati kada je u pitanju situacija kao ova. Obrambeni igrač je zatvoren, pogađa ga u ruku koja je uz tijelo, to nije za kazneni udarac."

O ruci u 38. minuti i isključenju trenera...

"Da bi se tu VAR uključio, mora imati jasan dokaz da je došlo do igranja rukom. Išla je od tijela i kasnije u ruku tako da to nije kažnjivo. Što se tiče isključenja trenera, vjerujem da je sve u zapisniku i sada je sve na disciplinskom sucu."

Žuti karton za Šuška, je li mogao biti crveni?

"Ne. Izgleda nezgodno, ali to je klasično gaženje. Kada bi taj start bio 10-ak cm viši onda bi mogli razgovarati o crvenom kartonu."

U 79. minuti imamo žuti karton Caimacova.

"Silina starta je prevelika pa bismo mogli pričati o crvenom, ali ima sreće da ga nije pogodio jer je išao dosta krvnički. To je onda za žuti, ali da mu noga nije proklizala, onda bi pričalo o ugrožavanju zdravlja drugog igrača, to nema veze s nogometom, tako ne možeš igrati. Samo je sreća njegova da nije isključen"

Gol Varaždina protiv Hajduka. Je li igrač ometao golmana i je li bilo prekršaja?

"Kada sam gledao utakmicu, u toj situaciji je bitno u trenutku upućivanja udarca na gol, nemamo ofsajd položaj igrača, a bitno je pogledati i koliki je kontakt igrača i golmana. To je bilo po inerciji, da je tu golman pao, da više ne može braniti, još bismo mogli pričati o ometanju, ali ovako...Nema govora o prekršaju. Za mene je taj pogodak regularan. Da je predzadnji igrač bio u ofsajd poziciji, onda bismo drugačije mogli govoriti, ali o ometanju, jer je po meni bio blizu", zaključio je Skomina. (eg)




Tagovi

Damir SkominaHNLHrvatska nogometna ligaOko sokolovo

Ostale Vijesti