REUTERS/Rafael Marchante/Pool
REUTERS/Rafael Marchante/Pool

Skomina: „Ni Varaždin ni Slaven nisu trebali dobiti penal, indirekti u Maksimiru su ispravno dosuđeni“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 26.08.24. | 19:59

Slovenski sudac Damir Skomina za MaxSport prokomentirao je sudačke odluke 4. kola HNL-a.

Sudački ekspert Damir Skomina u MaxSportovoj emisiji prokomentirao je šest situacija nedavno završenog kola HNL-a. Tri sporne situacije stižu s utakmice Dinamo - Gorica, dvije s dvoboja Varaždin - Slaven Belupo i jedna s derbija kola Osijek - Rijeka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Na utakmici Dinamo - Gorica dogodila su se čak dva indirektna udarca, jedan za Goricu, a drugi za Dinamo...

"Bernauer je dodao loptu vrataru koji je primio loptu u ruke. Ispravna odluka suca, jer vratar je imao puno drukčijih opcija za prihvatiti loptu. Kod Mikanovića nije ista, ali je slična situacija, vidi se namjera povrata lopte golmanu. Vratari moraju u tim situacijama razmišljati o posljedicama", rekao je Skomina.

Ipak, za situaciju u kojem je Šlogar pogodio Mmaeea laktom u glavu, a žuti karton je zbog prigovora dobio Marokanac, smatra kako je sudac dvoboja Ante Terzić u toj situaciji pogriješio...

"Sudac je na toj utakmici pogriješio jer nije Šlogaru dodijelio žuti karton nakon što je igrač Gorice pogodio Sammyja Mmaeea laktom u glavu. No, dao je Marokancu žuti zbog prigovora. Što mu je Mmaee rekao, ne znam, ali sudac je možda s razgovorom trebao objasniti da je pogriješio i napomenuti igraču Dinama da takve prigovore više neće trpjeti."

Utakmica između Varaždina i Slaven Belupa ostavila je najviše repova...

"Duel Grgića i Šege za mene nije kazneni udarac, vidi se da je Šego povukao nogu, želio je iznuditi jedanaesterac. Više sam za to da je Šego trebao dobiti karton za simuliranje... Što se tiče ruke Lusavca, ruka je pogođena, to je jasno, ali gleda se daljina. Pitanje je je li ruka bila dosta otvorena ili nije. Diskutabilna situacija, ali za mene to nije kazneni udarac jer je udaljenost stvarno bila mala. Bitno je da se suci drže kriterija. Nije isto kada lopta putuje iz kornera ili iz neposredne blizine. Ova situacija nije crno-bijela, mišljenja su tu često podijeljena. Nije jednostavna situacija."

Kazneni udarac nije suđen niti na utakmici Osijek - Rijeka.

"Sudac je odmah dao do znanja da nije kazneni udarac. nije ni za mene. Vidi se jasno izbijanje lopte Tonija Fruka. Sudac tu mora biti malo jači i trebao je Jugoviću reći da ne smije toliko ležati na terenu"



Tagovi

Damir SkominaHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti