Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Skomina: „Gol Slavena morao je biti priznat, vjerujem da je Zebec htio propasti u zemlju”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 22:29

Slovenski sudac Damir Skomina prokomentirao je sudačke odluke 9. kola HNL-a

Damir Skomina u emisiji Tportal sudačka analiza urednika i voditelja Anđelka Kecmana osvrnuo se na sporne situacije iz 9. kola HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Najviše prašine ovo je kolo prouzročila neshvatljiva odluka Marija Zebeca koji je poništio čisti pogodak Dominika Kovačića u dvoboju njegovog Slaven Belupa i Rijeke. Skomina je ovako prokomentirao tu situaciju:

"Taj gol je trebao biti priznat i tu nema govora. Ništa drugo osim gola ne možemo raspravljati. Razumijem VAR suca koji je prije toga upozoravao na duel Smolčića i Nestorovskog. Nije bio toliko pribran i koncentriran, osjećaje moraš ostaviti po strani. Na terenu moraš biti smiren, udahnuti i čekati. To je najbitnije kod VAR-a, da se pričeka. Svaki sudac koji sudi VAR morao je proći edukaciju da dobije certifikat s kojim može suditi. Bezbroj puta se na edukaciji priča da se pričeka i vidi", kazao je Skomina i dodao:

"Ne znamo kako bi završila ova utakmica jer je Slaven imao 1-0, ali on je morao biti priznat. Da je sudac imao sreće i svirao djelić sekunde kasnije, onda bi se VAR mogao uključiti jer je lopta bila u golu. Svirao je potezanje Nestorovskog prema Smolčiću, ali to je premalo. Da je imao mogućnost pogledati snimku to bi i vidio. Najteže je Slavenu koji je izgubio bodove. A nije lako biti sudac kada znaš da si tako ključno pogriješio. I vjerujem da bi u tom momentu najradije propao u zemlju, ali moraš suditi dalje."

Sporan je bio i nedosuđeni prekršaj na Niki Jankoviću na 18 metara od gola.

"I govor tijela obrambenog igrača govori da je napravio prekršaj. S terena to nije lako vidjeti. Sudac je ovdje šansu imao jedino da je čuo kontakt."

Što se tiče utakmice Varaždina i Dinama, izdvojena je situacija kod potencijalnog 11-erca za Dinamo, ali Skomina smatra da je Duje Strukan dobro odlučio kada ga nije dosudio. Pohvalio je i brzu provjeru VAR sobe kod pogotka Ivana Rakitića na dvoboju Hajduka i Šibenika.

Na dvoboju Istre 1961 i Osijeka, kao i dvoboju Lokomotive i Gorice, Damir Skomina nije imao nijednu situaciju za izdvojiti.



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLDamir SkominaOko sokolovosuđenjeSuciVAR suci

Ostale Vijesti