REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

„Skandalozna odluka, sudac uopće ne razumije nogomet!”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 15.10.24. | 22:49

Nije ta odluka utjecala na rezultat, jer bilo je već 3-3, ali je stvarno neshvatljivo da u vrijeme VAR-a svjedočimo ovakvim sudačkim 'cirkusima'

Od svih događaja u Varšavi, svih preokreta i golova, najviše se priča o crvenom kartonu Dominika Livakovića. Ispucao je loptu, Lewandowski u naletu natrčao na njega, a španjolski sudac isključio hrvatskog vratara. Nije pritom tražio ni gledanje VAR snimke, niti su ga iz VAR sobe zvali da pogleda snimku.

Razgovarali smo nakon utakmice s nekoliko hrvatskih sudaca, naravno, moraju ostati anonimni, ali blago rečeno, snebivali su se nad ovom odlukom.

"Ovo crveni karton? Skandalozna odluka i dokaz da sudac ne razumije nogomet. Livaković je išao čisto, ispucao je loptu, a Lewandowski je zakasnio. I u tom kašnjenju noga mu se našla pod Livakovićevom nogom, koju je on vraćao na tlo. Ako gledate zamrznutu sliku to možda izgleda oštro i brutalno, ali treba gledati cijeli kontekst. Nije išao Livaković u klizeći start pa onda opasno podignuo nogu, nego je išao baš kako treba. Crveni karton nije u duhu nogometne igre", rekao nam je jedan od njih.

Zašto se VAR nije javio?

"Ne znam što je bilo sucu u VAR sobi. Možda se fokusirao samo na taj start, koji, kažem, može izgledati grubo pa nije zvao glavnog suca. Poanta je da je Livaković startao kako treba, vraćao nogu na tlo i onda je došlo do kontakta."

Dobili smo i drugo mišljenje, gotovo isto kao i prvo:

"Ne shvaćam, nema govora o crvenom. Vjerojatno je sudac rekao da je vidio visoki kontakt i da je to njemu crvemi. Ovi u VAR-u vidjeli da je taj kontakt visoko i ostavili. Ali ovo ne moze biti crveni, trebali su zvati suca iz VAR sobe."

Nije ta odluka utjecala na rezultat, jer bilo je već 3-3, ali je stvarno neshvatljivo da u vrijeme VAR-a svjedočimo ovakvim sudačkim 'cirkusima'. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dominik LivakovićHrvatska nogometna reprezentacijaLiga nacijaAlejandro Hernández

Ostale Vijesti