Skandal oko Zlatne lopte - kako je Rui Patricio na 12. mjestu, a bez glasa su ostali Iniesta, Higuain i Sergio Ramos?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.12.16. | 10:13

Dodjela ovogodišnje Zlatne lopte nije prošla bez skandala.

Mnogima nije bila jasno zbog čega je France Football u svojem odbrojavanju poretka sa 6. skočio na 1. mjesto i zatim čekao sat vremena s poretkom od 2. do 5. pozicije, ali još više se priča o pozicijama nekih igrača.

> Cristiano Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu
> Ballon d'Or - Modrić 17. na svijetu

Najveće iznenađenje je plasman portugalskog vratara Ruia Fabricija na 12. poziciju, odnosno njegovo pozicioniranje ispred Zlatana Ibrahimovića, Paula Pogbe i Luke Modrića. Španjolski mediji najviše problematiziraju upravo plasman hrvatskog reprezentativca, odnosno činjenicu da se Modrić nalazi na tek 17. mjestu. Smatraju da je trebao biti bolje plasiran, definitivno ispred Fabricija, ali i Leicesterovog dvojca Mahrez – Vardy.

S druge strane, neki mediji pišu i o igračima koji nisu dobili niti jedan glas u izboru France Footballa, a bili su nominirani. Prije svega se to odnosi na Barceloninog kapetana Andresa Iniestu, ali tu je još nekoliko igrača koji su imali dobru godinu iza sebe. Primjerice, Sergio Aguero, Paulo Dybala, Gonzalo Higuain, Kevin De Bruyne, Diego Godin, Koke, Sergio Ramos, Manuel Neuer ili Thomas Muller. Uistinu impresivan popis…

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Zlatna loptaRui Patricio

Ostale Vijesti