Newscom Newscom/PIXSELL
Newscom Newscom/PIXSELL

Skandal! Hrvatskom stoperu slali slike vukovarskog groblja i pisali da su Hrvati u Danskoj kao AIDS u Africi!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.05.24. | 17:09

Sve se dogodilo nakon što je njegova momčad odigrala 1-1, a on nije dobio drugi žuti karton u 45.minuti.

Hrvatski stoper Denis Kolinger, koji posljednje tri i pol godine brani boje danskog Vejlea, našao se na udaru rasističkih poruka koje su jednom riječju - skandalozne!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, stasiti branič, koji je dugi niz godina bio stup obrane Lokomotive, za dlaku je izbjegao drugi žuti karton u ogledu Lyngbyja, a jedan od 'navijača' domaće momčadi nakon utakmice je putem društvenih mreža sasuo nevjerojatnu količinu mržnje u smjeru iskusnog hrvatskog stopera koji je sve to ispričao u razgovoru za Sportklub.

“Dobio sam taj prvi žuti u 24. minuti, u 45. sam imao još jedan faul i sudac mi je mogao dati još jedan žuti i crveni, ali nije mi dao. Poslije su me na intervjuu pitali je li bio drugi žuti i ja sam tu rekao da nije. I poslije mi se neki navijač javio i slao prijeteće poruke da će mi poslati bombu, da želi da Hrvati umru, poslao mi je i groblje u Vukovaru. Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin. Napisao mi je i da su Hrvati u Danskoj dobrodošli kao AIDS u Africi. Ma svašta, baš ružne poruke, da se izbezumiš kad ih pročitaš”, rekao je Kolinger za Sport Klub.

Očekivano, povodom nezapamćenog napada na svojeg igrača Vejle je na društvenim mrežama objavio službeno priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti.

“Vejle Boldklub je bio prisiljen prijaviti osobu koja je poslala nekoliko direktnih poruka Denisu Kolingeru na društvenim mrežama.

Poruke su poslane nakon utakmice Vejle Boldkluba protiv Lyngby Boldkluba proteklog vikenda. Poruke su takve prirode da je Vejle Boldklub odlučio dotičnu osobu prijaviti policiji zbog rasizma, prijetnji i poticanja na nasilje.

Nogomet su emocije, a u raspravi mora biti granica. A tu granicu povlači Vejle Boldklub i cijeli tim igrača ovdje.

Napadi i prijetnje kao što je ovdje slučaj ne samo da su neprihvatljivi, već po mišljenju Vejle Boldkluba predstavljaju i prekršaj. Bez obzira na sportske rezultate i postignuća, te neovisno o ishodu policijskog izvješća, sadržaj poruka nadilazi ponašanje koje će Vejle Boldklub prihvatiti”, poručili su iz kluba.

Podsjetimo, trener Vejlea je mladi hrvatski stručnjak Ivan Prelec, a osim Denisa Kolingera, boje Vejlea brani još nekoliko bivših HNL-ovaca poput Davida Čoline, Hamze Barryja te Tyresea Francoisa.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Denis KolingerVejleIvan PrelecDanskadanska nogometna liga

Ostale Vijesti