Skalice bacaju rukavicu u lice Torcidi: Iz godine u godinu želimo rasti!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.06.17. | 08:20

Nakon šest godina u Splitu se ponovno organizira malonogometni turnir Skalice.

Što se tiče malonogometnih turnira u Splitu već godinama dominira, dakako, Torcida kup. No, Skalice su svojevremeno bile drugi najveći gradski turnir. Ukinute su 2011. godine, a sada su ponovno pokrenute, djelomično i uz pomoć ponosnog sponzora Germania Sport kladionice!

Revitalizatori Skalica, turnira koji počinje 15. lipnja u splitskom kvartu Skalice, već za prvu godinu najavljuju impresivne nagrade i brojke. Ukupni nagradni fond iznosi 25.000 kuna. Najbolja momčad turnira zaradit će 12.000 kuna, druga 6.000, treća 3.000, četvrta 1.500, a poraženi u četvrtfinalu po 500 kuna. Također prva četiri mjesta dobit će vaučere Germania Sport kladionice u iznosu od 500 kuna, dok će najbolji igrač, strijelac i golman biti nagrađeni prigodnim peharima.

„Očekujemo oko 40 ekipa, prijave traju do 13. lipnja u 18 sati, izvlačenje će biti isti dan u 20h u CB Borsalino. Nakon prekida turnira 2011. godine mi ga pokušavamo vratiti, da malo podignemo sadržaj događanja u kvartu. Nadamo se kako ćemo turnir dignuti na staru slavu, kada je bio uz bok Torcida kupu. Već od sljedeće godine planiramo dignuti nagradni fond i povećati broj ekipa. Za početak je bitno da prvu godinu odradimo sve kako treba. Ako se turnir pokaže dobrim, a naravno da bude, svake godine ćemo samo rasti i napredovati“, rekao nam je Jerko Marinić Kraglić, jedan od organizatora.

Turnir se igra 5+1, ali prema futsal pravilima, prijave traju do 13. lipnja, a turnir počinje dva dana kasnije. Teško je za očekivati da će Skalice već u prvoj godini dostići Torcida kup, no u bližoj budućnosti… tko zna!

(Foto: Skalice)


Tagovi

Skalice kupTurnir SkaliceSkaliceTorcidaSplit

Ostale Vijesti