Sjećate li ga se? Pazzini ekspresno vratio Veronu u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.05.17. | 11:21

S 23 pogotka bio je prvi strijelac druge talijanske lige.

Kao najbolji strijelac Serie B promaknuo se upravo Pazzini kojeg mnogi pamte iz puno boljih klubova iz elitnog razreda talijanskog nogometa. Postigao je 23 pogotka tokom 42 kola vrlo naporne i tvrde lige u kojoj je izrazito teško izboriti promociju. Karijeru je počeo u Atalanti iz koje je 2005. godine prešao u Fiorentinu gdje se zadržao četiri sezone. Nakon toga dvije je proveo u Sampdoriji gdje se potpuno afirmirao kao vrhunski napadač.

Zabivši 36 golova u dvije sezone u Sampdoriji izborio je prelazak u Inter za koji je tokom jedne sezone zabio je 16 pogodaka u 50 odigranih susreta. Inter ga je tada prepustio Milanu gdje je igrao tri sezone i uglavnom bio džoker s klupe. Njegova je vrijednost padala s godinama, u milanskim velikanima nije se naigrao, a na kraju je 2015. prešao u Veronu i s njom ispao iz lige. Sada je situacija drukčija, vodio ih je do povratka i oživio svoju karijeru. Dobit će još jednu priliku u Serie A.

˝Jako sam ponosan i ne mogu biti sretniji. Bila je to duga godina s mnogo patnje jer smo ispali, bilo je teško početi u Serie B. Sretan sam, želio sam izboriti promociju i biti prvi strijelac lige. Želimo da navijači proslave naslov s nama, a sljedeće ćemo sezone igrati ćemo bitnu ulogu u Serie A˝ - izjavio je Pazzini, prvi strijelac Serie B.

Iako je vjerojatno zaboravljen od strane brojnih nogometnih fanova nakon ispadanja u drugu ligu, Pazzini kojeg inače zovu Pazzo (luđak), napokon je pokazao karakter, preuzeo vodeću ulogu u momčadi i vratio je u Serie A. Trenutni bljesak ili povratak na veliku scenu? Vidjet ćemo krajem kolovoza.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Giampaolo Pazzini

Ostale Vijesti