Sanjin Strukic/Pixsell
Sanjin Strukic/Pixsell

Sjajna ljevica Vranjkovića te gol Vrbančića donijeli bodove Lokosima

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.10.24. | 17:49

U Kranjčevićevoj ulici Lokomotiva je bila bolja od Gorice 2-0. Strijelci su bili Marko Vranjković u prvom poluvremenu te Vrbančić u završnici dvoboja.

Lokomotiva se izjednačila s Goricom pri dnu ljestvice HNL-a nakon što je u Kranjčevićevoj ulici pobjedila goste iz Turopolja 2-0. Strijelci u trijumfu Lokomotive bili su Vranjković i Vrbančić dok je epitet igrača utakmice ponio Silvio Goričan s dvije asistencije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uvodne minute obilježili su dalekometni projektili Lokosa. Krenuo je Čop, nastavili Vuković i Mody Buene a najbliži tome da ugrozi Banića bio je Smakaj! No, bitno je pokušavati. Jer, u 27. minuti okušao se Vranjković i pogodio! I to sjajno! S desnog krila, lijevom nogom s nekih dvadesetak metara - odapeo je Vranjković i lopta je odsjela iza Banića.

Trenutak, dva kasnije moglo je biti 2-0. Ovoga puta su Vranjković i Goričan zamijenili uloge pa se strijelac prometnuo u potencijalnog asistenta, ali Goričan se nije baš snašao kod tog ubačaja.

Živnula je malo Gorica nakon primljenog gola. Dino Štiglec našao se u prilici poslije ubačaja Ndockyta, ali kao da nije znao je l' bi pucao ili dodao pa je epilog hibridne opcije za koju se Štiglec naposljetku odlučio - lopta u gol autu.

U nastavak je Rajko Vidović ušao sa zamjenom u kojoj je Dju ušao umjesto Kolara, odnosno Šlogar koji je zamijenio Leša ali i novom formacijom s četvoricom u zadnjoj liniji. Prva prilika u nastavku stigla je u 63. minuti kada je upravo Dju pobjegao po lijevoj strani, ali njegov pokušaj otišao je tik pored vratnice Šubarićeva gola.

Vranjković se dvadesetak minuta prije kraja našao u prilici da zaključi utakmicu. Međutim, mlak udarac nije predstavljao problem za Ivana Banića.

No, u 85. minuti sve je bilo gotovo. Ponovno je Goričan preuzeo ulogu asistenta. Fino je ispremiješao obranu Gorice pa poslužio Vrbančića koji drugu utakmicu u nizu zabija za Lokomotivu. Nakon Dinama u Maksimiru, bio je precizan i sada protiv Gorice. Lokomotiva nakon stanke igra s Rijekom kod kuće, dok će Gorica u goste Varaždinu.

Lokomotiva - Gorica 2:0

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 800

Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo), Dino Knez (Osijek). Četvrti sudac: Oliver Romić (Osijek). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Deni Grofelnik (Valpovo).

Strijelci: 1-0 Vranjković (26. as. Goričan), 2-0 Vrbančić (85. as. Goričan)

Žuti kartoni: Smakaj, Kolinger(Lokomotiva); Pršir (Gorica)

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić – Boune, Karačić, Kolinger, Pajač – Smakaj (od 89. Bošković), Vrbančić – Vranjković, Vuković (od 70. Antolić), Goričan – Čop.

Gorica (3-4-2-1): Banić – Leš, Maloča, Krizmanić – Mikanović, Ndockyt, Pajaziti (od 77. Čaić), Štiglec (od 85. Sušak) – Majstorović (od 86. Vrzić), Pršir – Kolar (od 46. Dju).



Tagovi

HNLHNK GoricaNK Lokomotiva

Ostale Vijesti