Sinjoretovo je 'kralj' Zadra, poznata zagrebačka momčad osvojila Vrapče

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 10.07.24. | 18:07

Ovaj vikend očekuju nas završnice turnira u splitskim Brdima, Galovcu i Drenovcima.

Prošli vikend dobili smo osvajače turnira u velikom zadarskom (Bili Brig) i zagrebačkom kvartu (Vrapče), a do kraja tjedna dobit ćemo pobjednike još nekoliko turnira koji se igraju pod pokroviteljstvom Germanije, a služe kao kvalifikacijski turniri za Germania kup koji se igra u listopadu 2024. u Zagrebu.

Sve o Germania kupu pronađite OVDJE.

Krenimo sa završnicom šestog izdanja zadarskog turnira Bili Brig, koji nosi ime po najvećem zadarskom kvartu. Titulu najbolje malonogometne momčadi Zadra treću godinu u nizu ponio je MNK Sinjoretovo koji je u finalu, nakon boljeg raspucavanja šesteraca, svladao jaku malonogometnu momčad CB Ivanac koju su predvodili hrvatski futsalski reprezentativci Antonio Sekulić i Josip Jurlina, a koja je nedavno stigla i do polufinala MNT Sveti Ante Smiljevac u Zadru.

Finalna utakmica turnira, na kojem je sudjelovalo 34 seniorske i devet veteranskih momčadi, bila je prilično uzbudljiva. Ivanac je imao prednost do 15 sekundi prije kraja, da bi Sinjoretov joker Marko Kožul zabio za izjednačenje, posljedično i raspucavanje šesteraca u kojima je slavio novi-stari prvak Bilog Briga.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Napomenimo kako je u utakmici za treće mjesto momčad SC Torba Debeljak bila bolja od Crystal Palacea (nije riječ o slavnom londonskom klubu, već lokalnoj momčadi istog imena). Titulu najboljeg golmana ponio je Luka Lepur iz MNK Sinjoretovo, najbolji strijelac bio je Marko Gambiraža iz SC Torba Debeljak, a titulu najboljeg igrača ponio je prvotimac Futsal Anderlechta Antonio Sekulić iz CB Ivanca.

Sedmerci su odlučili i turnir u zagrebačkom Vrapču. Jubilarno 10. izdanje MNT Vrapča osvojila je poznata zagrebačka malonogometna momčad Unijabeton koja je, napomenimo, pod imenom Anda Gradnja završila druga na prvom zagrebačkom turniru odigranom na Kajzerici. Nakon 'nule' u redovnom dijelu utakmice Unijabeton je s boljim raspucavanjem šesteraca nadvisila srebrni Restoran Kod Vinka. Obje momčadi slavile su u polufinalima s 2-1 protiv momčadi Olin Filpro Uslige (Unijabeton) i CB Pajdaš PGM Čović (Restoran kod Vinka). Olin FiliPro Usluge osvojio je treće mjesto svladavši CB Pajdaše s još jednim 2-1 rezultatom.

Unijabeton ponijela je i nagrade za najboljeg igrača (Petar Radoš), najboljeg golmana (Amar Duro), dok je najbolji strijelac turnira stigao iz momčadi Restoran Kod Vinka (Martin Šundov).

Ovaj tjedan održat će se završnica 11. Memorijalnog turnira 'Mićo i Freza' u Drenovcima na kojem je sudjelovalo 15 seniorskih momčadi, a paralelno se još igraju juniorski i pionirski turnir. Finale memorijala u Drenovcima predviđeno je za petak, 12. srpnja kada će sve prisutne po završetku turnira zabavljati Tamuraški sastav 'Ringišpil'.

"Dođite u Drenovce i uživajte u vrhunskom futsalu te odličnoj zabavi", pozvali su sve zainteresirane organizatori ovog zanimljivog i vrlo praćenog južno-slavonskog turnira.

U tijeku su turniri u u Cerni, Cisti Velikoj, Brdima te turnir u Galovcu, na kojem, napomenimo, sudjeluju brojne poznate zadarske momčadi, a petog dana turnira iz natjecanja su ispala dva favorita - MNK Sinjoretovo, osvajač Bilog Briga, te CB Ivanac, koji, unatoč zvučnim imenima, nikako ovog ljeta ne može osvoji neki od turnira koji se igraju pod pokroviteljstvom Germanije...

Na turniru Brda u Splitu četvrtfinala su iznjedrila jedno veliko iznenađenje. Vučna Služba Madžar s turnira je izbacila malonogometnu momčad MNK Sveti Josip Jako Sport (osvajača Dugog Rata), a iz natjecanja je ispao i osvajač Torcida kupa 2023., odnosno finalist prošle Kutije Šibica CB Sea Wolf, koji je nakon lošijeg raspucavanja šesteraca izgubio od El Poza. Plasman u polufinale uvjerljivim pobjedama osigurali su CB La Figaro u derbiju četvrtfinala protiv Restorana Tingul (3-0) odnosno Špigula protiv In Vino Veritasa.

"Sama činjenica da su sa turnira ispraćeni “Restoran Tingul” za koje je nastupio Dario Marinović, “Sea Wolf” i “Sv. Josip Jako Sport” koji su osvojili sve što se osvojiti može, govori o samoj snazi turnira", rekli su nam organizatori.

"Polufinale nam u 20:00 otvaraju Špigula i El Pozo. El Pozo je na turniru imao najteži ždrijeb do polufinala. Miks mladosti i iskustva na čelu sa Stipom Vrdoljakom pokazala je i dokazala da su ozbiljni kandidati za naslov. S druge strane ih čeka fantastična ekipa Špigule. Uigrana i posložena momčad koja zadnjih godina niže lijepe rezultate na malonogometnoj sceni. Očekuje nas prava šahovska partija u kojoj nema izraženog favorita", napisali su organizatori i nastavili:

"U drugom polufinalu dosad najveće iznenađenje turnira Vučna služba Madžar ide na jaku ekipu Cb La Figara. Vs Madžar je u četvrtfinalu priredila pravu senzaciju, izbacivši jednog od favorita za naslov Sv. Josip Jako Sport i pokazala da nisu samo prolaznici na turniru. Cb La Figaro, predvođeni Kovačevićem i Blaževićem prometnuli su se u prve favorite turnira. Ekipa složena od fantastičnih pojedinaca iz kolo u kolo podiže formu i u završnicu ulazi puna motiva. Zanimljiv je četvrtak pred nama. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u pravoj malonogometnoj atmosferi prepunoj poteza pravih majstora. Također očekuju vas i bogate nagrade na našoj lutriji u kojoj na finalnom danu imate priliku osvojiti Playstation 5. Vidimo se!"

Popis svih turnira koje sponzorira Germania i dosadašnjih osvajača možete pronaći OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Germania kupGermania kup 2024mali nogometmalonogometni turnir

Ostale Vijesti