Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Sigur 'zamrznut' na klupi, u reprezentaciji mu je slično kao i kod Gattusa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 08:01

Polivalentni Hajdukov igrač nastupao je malo ove sezone, za rodnu zemlju je samo debitirao i 'nestao'

Niko Sigur je vidio domovinu u kojoj je rođen, ali nije nastupio u prijateljskom dvoboju Kanada – Panama 2-1 (Larin 44., David 87. – Fajardo 69.) igranom u Torontu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajdukov polivalentni igrač ostao je 'zamrznut' na klupi kod izbornika Jessea Marscha koji ga ovaj put nije koristio, premda je imao šest zamjena na raspolaganju. Neće biti drago ni treneru Bijelih Gennaru Gattusu što mu je pričuvni igrač koji se pomalo vraća u ritam nakon ozljede, ostao bez minutaže, a prešao je daleki put.

To može značiti samo jedno, vjerojatno će i kod Gattusa biti pričuva, čekati svoju priliku pred kraj susreta koji Hajduk ove nedjelje igra u Koprivnici kod Slaven Belupa (16 sati - HTV2, MAXSport 1). U posljednje vrijeme Sigura koristi na poziciji desnog krila, premda ga je nekadašnji trener Ivan Leko uveo na poziciju desnog beka, a on je inače zadnji vezni. Igrao je i na tim pozicijama, ali kod Gattusa malo, budući da se zbog ozljede nije dovoljno uigrao s ostatkom momčadi.

Tako je za Kanadu ostao na jednom nastupu, otkako je promijenio nogometno državljavnstvo, odlučio nakon igranja za hrvatsku U 21 vrstu, tražiti sreću u seniorskoj reprezentaciji zemlje u kojoj je rođen.

Ni u Hajduku ove sezone nije puno igrao, ima ukupno osam nastupa i 207 minuta, a tek je utakmicu Kupa s Bilogorom '91 odradio kao starter.

U veznom redu Hajduka mu je velika konkurencija s Ivanom Rakitićem, Filipom Krovinovićem i Anthonyjem Kalikom. Na desnom boku je umjesto ozlijeđenog Fahda Moufija Gattuso stavljao ljevaka Šimuna Hrgovića, pa je tako Siguru preostalo čekati 'mrvice' na krilu... (dku)




Tagovi

Niko Sigurkanadska nogometna reprezentacijaJesse Marschpanamska nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaHajdukGennaro GattusoSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti