Brett Patzke/Imagn Images
Brett Patzke/Imagn Images

Sigur konačno zaigrao za Kanadu, Hrvatskoj 'ukrao' i posljednju nadu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.09.24. | 08:00

Igrač s dvojnim državljanstvom odlučio se nastupati za zemlju u kojoj je rođen

Član Hajduka Niko Sigur je nedavno promijenio nogometno državljanstvo, ponovno se stavio na raspolaganje Kanadi u kojoj je rođen i gdje je odrastao. Premda je igrao za hrvatsku U 21 vrstu i nekoliko puta dobio pretpoziv Zlatka Dalića za Vatrene, poziv, barem dok nije bio ozlijeđen, nije dočekao te je to jedan od razloga zbog kojih je u kanadskom dresu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Jesse Marsch za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje Kanađani organiziraju zajedno sa SAD-om i Meksikom želi imati što više igrača s dvojnim državljanstvom, a jedan od njih je kao 'meta' bio i hajdukovac Sigur.

Pozvan je za ovo okupljanje, u prvoj utakmici sa SAD-om nije igrao, ali je zato upisao premijeni nastup u dvoboju s Meksikom koji je završio bez pogodaka. Ušao je u 77. minuti umjesto Alija Ahmeda, pa je tako otklonjena mogućnost da bi opet mogao biti dio hrvatske selekcije.

Sigur je u 88. minuti dobio i žuti karton zbog oštrog starta, želio se pokazati u debiju, remi s Meksikom može se smatrati dobrim rezultatom.

Sada ga čeka povratak u Hrvatsku gdje se mora staviti na raspolaganje treneru Hajduka Gennaru Gattusu prije Derbija s Dinamom u petak, a pitanje je koliko će u njemu sudjelovati, budući da će imati samo jedan trening s momčadi prije puta u Zagreb, no ionako se zbog ozljede friško vratio, pa će mjesto na desnom boku zauzeti Šimun Hrgović, budući da nema ozlijeđenog Fahda Moufija. Također može igrati i veznom redu u kojemu je veća konkurencija. (dku)



Tagovi

Niko Sigurkanadska nogometna reprezentacijameksička nogometna reprezentacijaPrijateljska utakmicaJesse MarschHrvatska nogometna reprezentacijaHrvatska U21HajdukGNK DinamoGennaro GattusoDerbiHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti