MNK Crnica/mnk-crnica.hr
MNK Crnica/mnk-crnica.hr

Šibenski prvoligaš doveo dva Brazilca, dubrovački otpustio brazilskog Austrijanca

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.01.22. | 07:37

Debi će imati tek u veljači.

Kao što smo jučer objavili, ulazak koronavirusa u čak šest hrvatskih futsal-prvoligaša odgodilo je nastavak prvenstva sa 7. siječnja na 11. veljače.

Iako prijelazni rok za hrvatske futsal prvoligaše počinje 7. siječnja, neki od njih već su aktivni na transfer-tržištu. Šibenska Crnica pojačala je svoje redove s dva Brazilca. Rafael Perreira Lima, odnosno 'Rafinha', ima 21 godinu, ofenzivni je bek koji može igrati i pivota, a Antonio Lindomar da Silva 'Domar' je 37-godišnji zadnji igrač koji po potrebi može odigrati i beka. Oba igrača stižu iz brazilskog kluba Ceara Futsal koji se ne natječe u eltitnom rangu brazilskog futsala (LNF je uređen po uzoru na američke profesionalne lige u kojima franšize 'kupuju' svoje mjesto u ligi).

No, riječ je o klubu koji je prošle godine osvojio Brazilski kup, nadvisivši u finalu favoriziranu Jaraguu, a godinu dana igrali su finale. Zadnje dvije godine Ceara Futsal je osvojila i naslov svoje države Ceare.

Nakon lošeg starta i jednog osvojenog boda u uvodna četiri kola, Crnica je u drugom dijelu sezone upisala dvije pobjede i tri remija i trenutno drži osmo mjesto prvenstvene ljestvice s jednakim brojem bodova kao i gradski rival Šibenik 1983. Od posljednjeg mjesta koje vodi iz lige udaljeni su šest bodova. Crnica je s dva pojačanja iz Brazila ponovno postala konkurentna u borbi za sam vrh lige.

Dok su u Crnicu stigla dva Brazilca, iz Dubrovnika je otišao jedan. Gustavo Henrique Steinwandter, Austrijanac brazilskog podrijetla. U Square je stigao prošlog ljeta iz Piast Gliwica, a u devet nastupa za Gospare nije postigao pogodak i zaradio je jedan crveni karton, u posljednjoj utakmici protiv Alumnusa.

A kada već spominjemo posljednji Alumnus, napomenimo kako je redove zagrebačkih studenata napustio Hrvoje Žuvela koji je pojačao redove drugoligaša Uspinjače Gimke.



Tagovi

FutsalCrnica Šibenik

Ostale Vijesti