Foto: EXPA/ Sportida/ Ziga Zupan
Foto: EXPA/ Sportida/ Ziga Zupan

Šibenčanima propala ideja o povratku nekadašnjeg igrača, ali su zato na posudbu doveli igrača iz Prve NL

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.07.24. | 12:09

Iskusni veznjak na kraju je odabrao karijeru nastaviti u Sjevernoj Makedoniji, u Gostivaru

Iako se o potencijalnom povratku Zenija Husmanija (33) na Šubićevac dugo pričalo, iskusni veznjak u konačnici se ipak neće vratiti u svoj matični klub. Husmani je u Šibeniku bio od 2005. do 2012. godine, u narančastom dresu odigrao je mnoštvo utakmica, ali je ipak uvjerljivo najveći trag u svojoj karijeri ostavio u Domžalama čiji je prvotimac bio od 2012. do 2018., a onda opet od 2020. do 2024. godine.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nešto manje od 300 utakmica odigrao je Husmani za spomenutu slovensku momčad, ali kako je prošle sezone njegova minutaža bila najmanja od svih prethodnih sezona u klubu, zajednička odluka njega i čelnika Domžala bila je da će ovog ljeta iskusni veznjak potražiti novi angažman kao slobodan igrač. Priča o povratku u Šibenik imala je uporište, na tu temu su se odradili neki razgovori, a da će doći do dogovora mnogi su povjerovali kad je nesuđeno pojačane Narančastih, Filip Mrzljak, svoj nogometi put odlučio nastaviti u Indiji.

No, od Husmanija u Šibeniku neće biti ništa. Nekadašnji mladi reprezentativac Sjeverne Makedonije dogovorio je uvjete s Gostivarom, klubom iz njegovog rodnog grada čiji je predsjednik bogati Turčin Enes Usta.

U Šibeniku tako nastavljaju tražiti pojačanja, ali dok razmišljaju tko će povećati konkurenciju u sredini terena, čelnici klub, odnosno sportski direktor Brkljača je treneru Careviću osigurao dodatnu opciju u vrhu napada. Naime, novi igrač Šibenika postao Bruno Zdunić koji na Šubićevac stigao iz Dugopolja na jednogodišnju posudbu. Ovaj 23-godišnji napadač, koji je upotrebljiv i na krilnim pozicijama, je prošle sezone u Prvoj NL postigao 10 pogodaka u 29 nastupa. Zdunić je nogometnu školicu prošao na Kajzerici, a debi u HNL-u u prvom kolu sezone 20./21. kad je Dinamo s uvjerljivih 6-0 svladao svoje sugrađane na Maksimiru. U tom ogledu za Lokose je debitirao i Roko Šimić, s tim da je današnji igrač Red Bull Salzburga na terenu proveo 25 minuta, a Zdunić 10 minuta manje.

Inače, Šibenik je ovih dana klub uz kojeg se povezuje najveći broj igrača. Počelo je još prošlog tjedna kad su u prvom planu bili Bočkaj, Štefulj, Tomečak i Hrgović, dok se sada počelo pričati o Kristijanu Lovriću, Dini Mikanoviću, Andriji Baliću te Šimi Gržanu. No, čim se tako puno igrača spominje, znači da se 'pravo stanje' ne zna. Jer, podsjetimo, Štefulj i Hrgović bili su 'opcije' za lijevi bok, da bi onda u klub stigao Leonard Žuta. Tko zna, možda Šibenčani na isti način iznenade i s novim igračem… Novinari i jasnost u kope, a oni – u špade.



Tagovi

NK ŠibenikHrvatska nogometna ligaHNLLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti