Reuters
Reuters

Šeško kao Van Basten, Mitrović bolji od Haalanda, Srbija i Škotska u eliti Lige nacija, Švedska ispada u treći rang (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 27.09.22. | 22:14

Saznali smo posljednja dva putnika u A diviziju. U treći rang ispadaju Armenija i Švedska, a u četvrti Sjeverna Irska.

Nakon što su BiH i Izrael još ranije izborili plasman u A diviziju, danas su to učinili Srbija koja je svladala Norvešku i Škotska koja je izvukla 'nulu' protiv Ukrajine.

Posebno zanimljiva bila je utakmica u Oslu između Norveške i Srbije. Norvežanima je, zbog boljeg međusobnog omjera, večeras igralo i neriješeno. Erling Haaland imao je veliku priliku već u 20. sekundi susreta (VIDEO), ali je Vanja Milinković-Savić sačuvao svoju mrežu netaknutom. Norvežani su više prijetili u uvodnim minutama utakmice, no krajem prvog dijela Orlovi se bude. Prvo je Nilsen skinuo udarac Dušana Vlahovića glavom, a onda je napadač Juventusa zabio na asistenciju svojeg klupskog kolege Filipa Kostića i Srbiji donio veliko vodstvo.

Prvi pogodak Srbije možete pogledati OVDJE.

Norvežani su bacili sve karte u napad, a to je Srbija iskoristila u 54. minuti. Aleksandar Mitrović topovskim udarcem zabio je svoj jubilarni 50. pogodak za Srbiju i Orlove doveo na korak do plasmana u viši rang.

Uzbudljivo je bilo i u drugoj utakmici skupine između Švedske i Slovenije. Domaćinima je trebala pobjeda kako bi zadržali 'drugoligaški' status, međutim u naumu ih je spriječio mladi napadač Red Bull Salzburga Benjamin Šeško koji je u 28. minuti zabio pogodak u maniri legendarnog Marca Van Bastena. Nadamo se da tako nešto neće ponoviti u iduća dva tjedna kada se na klupskoj razini susreće s Dinamom...

Gol Šeška možete pogledati OVDJE.

Mladom slovenskom napadaču ovo je bio treći pogodak u zadnje tri utakmice Lige nacija, a pritom je zabilježio i jednu asistenciju.

Pred kraj prvog dijela na utakmici je pao još jedan lijepi gol, ovaj put u režiji Emila Forsberga koji se sjurio 30.ak metara prema golu Jana Oblaka i neobranjivo pogodio u kut za izjednačenje.

No, to je bilo to od Švedske. Unatoč pritisku u nastavku utakmice, nisu uspjeli zabiti. Slovenija je tako osigurala ostanak u ligi, a Švedska, koja je prošlo izdanje igrala A ligu, od iduće će se sezone natjecati u trećoj diviziji.

Grupa 4 (Liga B)

Norveška - Srbija 0:2

Švedska - Slovenija 1:1

U grupi 1 Ukrajina i Škotska igrali su izravni dvoboj za A ligu u poljskom Krakovu. 'Podstanarima' je trebala pobjeda, međutim, dvoboj je završio bez pogodaka. Škotska je tako izborila plasman u A ligu, a Ukrajina nije ponovila početak lipnja kada je nadvisila Škotke u dodatnim kvalifikacijama za Katar. Interesantna je bila i druga utakmica skupine u kojoj su se Irska i Armenija borile za ostanak u ligi. Irska, kojoj je za ostanak bio dovoljan i bod, je na odmor otišla s prednosti golom Egana, a Michael Obafemi u 52. je zabio za 2:0 vodstvo domaćina. No, Armenci se ekspresno vraćaju golovima Dashyana i Seprtsyana u 71. i 73. minut, ali su im sve nade u prolaz potonule kada su Hambardzumjan i Dashyjan u razmaku od dvije minute dobili dva crvena kartona, a Brady je iskoristio jedanaesterac i Irskoj donio 3:2 pobjedu

Grupa 1 (Liga B)

Ukrajina - Škotska 0:0

Irska - Armenija 3:2

U grupi 2 u kojoj je sve bilo riješeno ranije Albanija je u završnici dvoboja ispustila 1:0 prednost nad Islandom i tako osvojila treće mjesto skupine, a Skandinavci drugo. Izrael je još ranije izborio plasman u A diviziju, a Rusija je dekretom izbačena iz natjecanja.

Grupa 2 (Liga B)

Albanija - Island 1:1

Napomenimo kako su večeras odigrane i posljednje dvije utakmice Lige C. Grčka je na domaćem terenu učvrstila prvo mjesto svladavši Sjevernu Irsku s 3:1 i tako poslala otočane u najnižu diviziju. Kosovo je, pak, osiguralo ostanak i drugo mjesto razbivši na domaćem terenu Cipar s 5:1.

Grupa 2 (Liga C)

Grčka - Sjeverna Irska 3:1

Kosovo - Cipar 5:1



Tagovi

Liga nacijasrpska nogometna reprezentacijaNorveška nogometna reprezentacijaSlovenska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti