null
null

Šerif bi svoje revolvere od sljedeće godine mogao pokazivati daleko od Rijeke

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 23.05.19. | 13:24

Nakon slavlja i Sunca sprema se velika kiša iznad Rijeke i Rujevice

Jedan od najboljih igrača Rijeke, Alexander Gorgon, vrlo vjerojatno igra svoje posljednje utakmice u bijelom dresu. Ovaj ofenzivni veznjak u tri godine u bijelom dresu postao je jedan od miljenika riječke publike te bi svim simpatizerima bivšeg stanovnika stadiona Kantrida jako teško pao odlazak ovog vrhunskog profesionalca. No, tako je to u svijetu nogometa, prostor za emociju je nepostojeći...

Gorgon je rođen u glavnom gradu Austrije 1988. godine, a sve do 2016. godine kada je na poziv predsjednika Rijeke Damira Miškovića odlučio preseliti na Kvarner, cijelu svoju dotadašnju karijeru proveo je u jednom klubu, bečkoj Austriji.

Nije dugo trebalo svima koji prate klub sa trenutnim boravištem na Rujevici kako su ovim transferom ostvarili pravi Jackpot! Gorgon je već u svojoj prvoj sezoni pokazao da je vrhunski igrač nekolicinom odličnih pogodaka i asistencija, a isto je potom potvrdio i u goridinama koje su uslijedile. Zanimljivo, Rijeka je na račun odštete Austriji Beč uplatila okruglih 0 kuna budući da je Gorgon tih dana samo trenirao sa svojim matičnim klubom jer mu je ranije te godine istekao ugovor.

Tadašnji trener Rijeke Matjaž Kek imao je mnogo odličnih igrača na raspolaganu u napadu, ali kada se pojavila mogućnost da Gorgon dođe u Rijeku, mjesto lijeve polušpice eksperesno se 'otvorilo'.

Gorgonov početak u Rijeci nije bio baš bajkovit. Prvi službeni nastup u prvoj ligi upisao je u 7. kolu protiv Slaven Belupa kada je ušao u igru umjesto Marija Gavranovića u 75. minuti, dok mu je sljedeća utakmica bila u gostima protiv Cibalije. Rijeka se mučila cijelu utakmicu, ali je onda dobila priliku otići iz Slavonije sa sva tri boda nakon što je za njih bio dosuđen kazneni udarac u 93. minuti. Loptu je uzeo Gorgon, silovito pucao, ali ona je udarila u spoj stative i grede pa je Rijeka na taj prilično nesretan način ostala bez sva tri boda u samom finišu ogleda.

Ali, kao što to rade veliki igrač, Gorgon je izvukao pouke iz tog promašaja te je na najbolji mogući način odgovorio svima koji su nakon tog kaznenog udarca počeli imati neke sumnje u njega.

9. kolo igrali su Rijeka i Dinamo, a derbi je ispunio sva očekivanja u utakmici koju će Armada još dugo pamtiti. Rijeka je pobjedila 5:2, a Alexander je zabio dva pogotka. Prvo je zabio nakon sjajne akcije koju je započeo Andrijašević, asistencijom nastavio Vešović, a pogotkom završio upravo Gorgon, dok je drugi bio pravo malo remek-djelo kojeg navijači kluba s Kvarnera neće tako brzo zaboraviti. Bomba s 30-ak metara, Šemper kao na straljani... Bečki valcer na Rujevici!


No, toga ubuduće možda više neće biti. jer prema navodima Novog lista, mnogi klubovi iz Turske zainteresirani su za njegovo dovođenje. Alexandru bi tako utakmica protiv Slaven Belupa mogla biti posljednja u bijelom dresu, što znači da bi se protiv iste momčadi mogao s Rijekom upoznati i pozdraviti.

Iako ga Novi list 'gura' prema Turskoj, prema neslužbenim navodima sa Rujevice, Gorgon je već dogovorio nastavak suradnje sa Rijekom te će kapetnaska traka i sljedeće godine imati istog vlasnika.

Bilo kako bilo, Gorgon je zadužio sve navijače Rijeke, a ostao on ili otišao, jedno je sigurno – navijači Rijeke nikada ga neće zaboraviti. Za njihovo dobro, bilo bi bolje da ostane, ali u svijetu nogometa i na ljetnom mercatu odavno je sve moguće.

Piše: Ižak Ante Sučić

(foto: Pixsell)


Tagovi

Alexander Gorgon

Ostale Vijesti