Dalibor Urukavolic, Goran Stanzl/Pixsell
Dalibor Urukavolic, Goran Stanzl/Pixsell

Sergej Jakirović za Germanijak: “Nedostaje energije i igre bez lopte ali bod kao kuća”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 20:04

Hrvatska je protiv Češke pokazala dva lica u kojem je kupila nadu za utakmicu u utorak protiv Škotske

U igru smo ušli suprotno svim očekivanjima. Najavljivali smo ofenzivu jer smo znali što nose tri boda, ali opet je nedostajalo energije. Jednostavno, nismo bili pokretljivi i igrao je samo onaj igrač koji je imao loptu. Puno premalo trke bez lopte za razliku od Češke koja je to radila jako dobro. Uzeli su nam prvu i drugu loptu, a i taj prekršaj za kazneni udarac je bio čist kada se pogleda snimka. Ne možeš se žaliti.

Stvorili smo dvije akcije, onu za Perišića i Rebića koji je loše reagirao, ali to je premalo za Hrvatsku u utakmici o kojoj ti praktički ovisi ostanak na turniru. Što se sastava tiče, moram priznati sa sam očekivao Petkovića ili Budimira. Kramarić je zasluženo ovdje, Vida i Lovren su naš prvi stoperski tandem.

Predvidio sam u nastavku da će Zlatko Dalić osvježiti momčad, čini se kako su ulasci Petkovića i Ivanušeca bili dobar potez kao što je onaj Perišića za izjednačenje bio genijalan. To je tako kada u momčadi imaš igrače koji jednim potezom rješavaju utakmice. Perišić nije riješio Češku, ali ovo je “bod kao kuća”.

U nastavku smo podigli malo razinu igre, ali sam i dalje dojma da nedostaje energije. U ovoj utakmici nismo imali pritisak na loptu i na igrače oko nje. U fazi napada, u posljednjoj trećini igrao je čovjek s loptom i prvi do njega.

Drugo poluvrijeme pokazalo je kako moramo igrati s napadačem koji je “target man”, svojevrsna mantinela koja može zadržati loptu dok se ostali priključe. To smo vidjeli protiv Engleske, sada nam je to pokazala i igra protiv Češke. Možda je to pokazatelj za tu zadnju utakmicu protiv Škotske.


Tagovi

Euro 2021UEFASergej JakirovićkomentarHrvatska nogometna reprezentacijačeška nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti