Sedmo pojačanje Liverpoola - iz Madrida stigao i Javier Manquillo

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 06.08.14. | 15:23

Javier Manquillo postao je sedmo ovoljetno pojačanje Liverpoola. Mladi španjolski obrambeni igrač provest će na Anfieldu dvije godine kao posuđeni igrač Atletica s opcijom da engleski klub može otkupiti njegov ugovor.

Liverpool i Atletico su ovaj transfer dogovorili pod neuobičajenim uvjetima. Manquillo će u Liverpoolu provesti dvije godine na posudbi, ali Atletico sljedećeg ljeta može prekinuti dogovor i vratiti igrača u Madrid dok Liverpool u ljeto 2016. ima opciju otkupa ugovora ako uplate 5 milijuna funti, odnosno oko 6,3 milijuna eura.

Manquillo je prošao liječnički pregled, a 20-godišnjak je oduševljen ovim transferom. „Liverpool je jedan od najvećih klubova u Europi i svaki nogometaš želi doći i igrati ovdje. Kada vam kažu da je Liverpool zainteresiran za vas, mislim da je svaki nogometaš oduševljen i da ne razmišlja o ničemu drugom nego o dolasku ovdje. Tako je barem bio slučaj sa mnom“, rekao je Manquillo.

Zanimljivo je kako je Španjolac bio želja trenera Brendana Rodgersa iako je do sada odigrao tek 6 utakmica za Atletico. No, on je već odavno proglašen kao jedan od najperspektivnijih španjolskih obrambenih igrača, a u Liverpoolu ga vide kao konkurenta Glenu Johnsonu na mjestu desnog bočnog. Inače, engleski mediji pišu kako klub s Anfielda i dalje želi dovesti još jednog Španjolca, Alberta Morena iz Seville.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Javier ManquilloLiverpoolAtletico Madrid

Ostale Vijesti