nordphoto GmbH / Christian Schulze/DPA
nordphoto GmbH / Christian Schulze/DPA

Schweinsteigerov brat pred otkazom u drugoligašu: Uveo ih u 'Zweitu' pa zakucao za dno ljestvice

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.11.23. | 13:26

Schweinsteiger je bio na klupi u Osnabrücku od kolovoza 2022., a to mu je prva pozicija glavnog trenera u profesionalnom nogometu

Prema informacijama Skya, Tobias Schweinsteiger, je pred otkazom na mjestu trenera u njemačkom drugoligašu VfL Osnabrücku. Nakon poraza u zadnjoj minuti u dvoboju fenjeraša u Braunschweigu 3-2, odgovornima očito nedostaje vjere da će brat svjetskog prvaka Bastiana Schweinsteigera uspjeti vratiti nesretnu sportsku situaciju pod kontrolu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nije ovo iznenađujuć poraz jer Osnabrück ne može na zelenu granu s rezultatima cijelu sezonu. Dapače, dno ljestvice druge lige zapravo je rezultat slabog ulaska u sezonu. Zahvaljujući drami u posljednjoj minuti 38. kola, Osnabrück je osigurao promociju u 2. Bundesligu pod Schweinsteigerom prethodne sezone, ali VfL je sada u ozbiljnoj opasnosti od ispadanja. Nakon samo jedne pobjede iz 13 utakmica i sedam bodova, Osnabrück je prošlog vikenda preuzeo fenjer u svoje ruke. Osnabrück već šest utakmica čeka na pobjedu (tri poraza, tri remija).

“Izuzetno je gorko što nismo nagrađeni bodom za naš trud”, rekao je Schweinsteiger nakon poraza od Eintrachta.

Kako javljaju Neue Osnabrücker Zeitung odgovorni su odlučili rastati se od trenera Schweinsteigera. U prilog tome govori i činjenica da je trening momčadi zakazan za ovaj utorak ujutro otkazan je u kratkom roku, no još se čeka službeno priopćenje, a nakon posljednjeg poraza sportski direktor Amir Shapourzadeh je za Neue Osnabrücker Zeitung rekao:

"Mi ćemo - kao i prošle jeseni, kada smo bili u sličnoj teškoj situaciji - puno interno razgovarati jedni s drugima, analizirati situaciju i procijeniti kako bi pronašli rješenja za našu situaciju, koja je trenutno sve samo ne zadovoljavajuća."

Schweinsteiger je bio na klupi u Osnabrücku od kolovoza 2022., a to mu je prva pozicija glavnog trenera u profesionalnom nogometu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

2. BundesligaEintracht BraunschweigBastian Schweinsteiger

Ostale Vijesti