Scholes: Messi je najbolji na svijetu, kada smo igrali protiv Barcelone nadao sam se da ga neću čuvati

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.02.15. | 12:30

Legendarni igrač Manchester Uniteda Paul Scholes u svojoj se aktualnoj kolumni za britanski Independent osvrnuo na Lionela Messija nazvavši ga najboljim igračem na svijetu.

Scholes je, između ostalog, priznao i kako je u polufinalu Lige prvaka 2008. napravio prekršaj za kazneni udarac na Argentincu kojeg sudac nije svirao. „To je bio trenutak kojeg nikada neću zaboraviti. Prošao me je, ispružio sam nogu i Messi je pao. Kada razmišljam o toj utakmici, uvijek se sjetim tog trenutka. Istina, tada sam zabio gol, ali nikada neću zaboraviti tih par sekundi kada sam faulirao najboljeg igrača na svijetu te sam čekao da se svijet sruši“, prisjetio se Scholes. No, sudac ipak nije pokazao na bijelu točku.

„Trebao je biti penal za Barcelonu, a taj bi ih gol odveo u finale. Ali sudac iz nekog razloga nije pokazao na bijelu točku, a ni Messi se nije previše bunio.“

Scholes je protiv Messija ukupno igrao četiri puta, a u svojoj kolumni se nije sramio priznati da ga je na neki način bilo strah igrati protiv njega: „Nemam problema priznati da sam na tim utakmicama protiv Barcelone velik dio vremena proveo nadajući se da će Messi zauzeti poziciju što dalje od mene, da se ne moram s njime previše baviti“.

Legenda Manchester Uniteda je rekao i zbog čega se divi Messiju: „Prije svega, on ne priča na terenu. Rijetko ćete ga čuti da progovori i riječ, a uvijek igra najbolje – igra govori umjesto njega. Osim toga, on ima nevjerojatnu snagu s obzirom da se radi o niskom čovjeku, a kod njega nema previše oscilacija. Rijetko kada pretjeruje sa slavljen kada igra odlično, ali niti ne tone kada ne ide njemu ili klubu. No, najvažnije je da kao protivnički igrač cijelo vrijeme moraš misliti o njemu. Ako to ne radiš može se dogoditi da praktično u djeliću sekunde on pobjegne u prazan prostor i to je uvijek opasnost po gol.“ 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Paul ScholesLionel Messi

Ostale Vijesti