REUTERS/Carmen Jaspersen
REUTERS/Carmen Jaspersen

SASTAVI (Njemačka - Danska): Nagelsmann sa Saneom od prve, Hjulmand s tri izmjene

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.24. | 19:57

Utakmica je na rasporedu od 21 sat

Njemačka je briljantno krenula na domaćem terenu i s 5-1 potopila Škote i time najavila veliku formu. Zatim je uslijedila još jedna pobjeda izabranika Juliana Nagelsmanna, doduše ne toliko uvjerljiva jer je Mađarska pala s 2-0, da bi onda uslijedilo jedno lošije izdanje i teško izboreni remi protiv Švicaraca. Kako god, Nijemci djeluju moćno, igraju pred svojim navijačima i naciljali su veliki rezultata na Europskom prvenstvu. Sigurno da bi ih ispadanje već u osmini finala itekako razočaralo, pa su i iz tog razloga Nijemci osjetni favoriti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A hrabri ih i činjenica da će s druge strane terena stajati Danska koja ne igra svoj najbolji nogomet na ovom turniru. Danci su u osminu finala prošli neporaženi, ali bez i jedne pobjede u natjecanju po skupinama i sa samo dva zabijena pogotka. Otvorili su Euro remijem 1-1 protiv Slovenaca, zatim su s istim rezultatom napustili teren protiv engleske reprezentacije, da bi nokaut fazu ovjerili 0-0 remijem protiv Srbije. Danci su, dakle, poprilično sterilni u napadačkom dijelu, ali je zato obrana popu armiranog betona. Sada im na noge dolaze raspucani Nijemci koji imaju itekako velike apetite i to bi, konačno, trebali i dokazati večeras na Signal Iduna Parku u Dortmundu. Sve osim pobjede Njemačke stiglo bi kao ogromno iznenađenje, a evo za kojih su se 11 odlučili izbornici:

Njemačka (4-2-3-1):Neuer - Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum - Kroos, Andrich - Sane, Gündogan, Musiala – Havertz.

Danska (3-4-2-1): Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Christensen - Bah, Delaney, Højbjerg, Maehle - Olsen, Eriksen - Højlund



Tagovi

Njemačka nogometna reprezentacijaDanska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti