REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

SASTAVI (Austrija - Turska): Arnautović i Baumgartner predvode Das Team, Montella 'pomiješao' Turke

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 20:00

Utakmica je na rasporedu od 21 sat

Austrija je bila jedna od najimpresivnijih momčadi na Euru 2024., ali se u suočava s teškim ispitom protiv Turske u fazi osmine finala. Bivši trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick okupio je dobro organiziranu momčad i pobjede protiv Poljske i Nizozemske, nakon žestokog poraza od Francuske u prvoj utakmici, dovele su ih do iznenađujućih pobjednika skupine D.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, Turska također ima zamah na svojoj strani, nakon što je bivši Evertonov napadač Cenk Tosun pobjedničkim golom protiv Češke donio momčadi Vincenza Montelle drugo mjesto u skupini F. Dok pokušavaju slijediti korake Turske koja je 2008. stigla do posljednja četiri, Austrija je već izjednačila svoj najbolji učinak ikada na Europskom prvenstvu i nastoji po prvi put proći u četvrtfinale. Pobjednici će se sučeliti s Rumunjskom ili Nizozemskom na Olympiastadionu u Berlinu u subotu za mjesto među posljednje četiri reprezentacije.

Abdulkerim Bardakci vratio se nakon suspenzije i trebao bi se pridružiti Merihu Demiralu u srcu turske bek četvorke, s Okayem Yokusluom, Kaanom Ayhanom i Orkunom Kokcuom koji se bore zamijeniti Calhanoglua u veznom redu. Prvog golmana Merta Gunoka još muči ozljeda, iako se vratio treningu pa bi mogao biti između vratnica.

Ako su igrači poput Arde Gülera i Hakana Çalhanoğlua u najboljoj formi, Turska će biti opasna, iako to možda neće biti dovoljno da zaustavi Austrijance. Talentirana turska momčad posjeduje alate za probijanje gotovo svakog protivnika, ali i dalje su obrambeno ranjivi i jako će im nedostajati njihov kapetan u Leipzigu protiv organizirane Austrije.

Austrija (4-2-3-1): Pentz - Posch, Danso, Lienhart, Mwene - Seiwald, Sabitzer - Laimer, Baumgartner, Schmid - Arnautović

Turska (4-2-3-1): Gunok - Muldur, Bardakci, Demiral, Kadioglu - Yuksek, Ayhan - Yilmaz, Kokcu, Yildiz - Güler



Tagovi

Euro 2024Austrijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti