REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Sarri ga je predstavljao kao budućnost Lazija, a već na idućem prijelaznom roku bivši hajdukovac bi mogao potražiti novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.10.22. | 11:49

U pripremnim utakmicama bio je u gotovo svim varijantama i jedan od boljih pojedinaca, ali kad su krenula natjecanja nestao je s radara talijanskog stručnjaka te upisao samo dva nastupa od prve minute ove sezone

„Očekivali smo brži rast. On će predstavljati budućnost Lazija, siguran sam u to. Onda će možda potrajati malo duže“, izjavio je krajem prošle sezone talijanski trener Maurizio Sarri kad su ga pitali o statusu Tome Bašića. Hrvatski veznjak stigao je prošlog ljeta u Lazio za 7 milijuna eura iz Bordeauxa koji je bio pred raspadanjem i osipanjem kadra uslijed loše situacije unutar kluba. Sarri je inzistirao na njegovom dovođenju jer je vidio u njemu igrača za duži period koji je tek trebao razviti još dio potencijala koji ima. Međutim, to se nije baš odvilo brzinom koju je očekivao talijanski stručnjak.

Činilo se da će ono što je pokazivao na pripremama za novu sezonu promijeniti ni njegov status. Kako navodi talijanski Calciomercato, bio je jedan od najboljih u pripremnoj fazi, golovima i fizičkom dominacijom nametao se Sarriju koji ga je isprobavao u svim formacijama. No kad je krenulo ono pravo, hrvatski veznjak je pomalo nestao s radara.

Samo je dva puta ove sezone startao, a ukupno je upisao svega 157 minuta, što je u prosjeku od šest utakmica 14.2 minute po utakmice. Da će se stvari tek promijeniti ne može računati dokle god Vecino i Luis Alberto igraju u dobroj formi, a time i smanjuju prostor za minutažu bivšem veznjaku Hajduka. Calciomercato navodi kako nije oduševljavao kad je igrao, a i jedan je od igrača u momčadi koji nije pokazao značajniji napredak.

Bašić tako ima 40 dana za pokušati izboriti bolji status u momčadi, ali otegotna okolnost mu je i činjenica da Sarri još uvijek prati Ivana Ilića, 21-godišnjeg srpskog veznjaka iz Verone. Da bi ga doveo trebao bi prodati nekoga od veznjaka. Na ljeto je to mogao biti Luis Alberto, ali on ne bi odlazio nigdje osim u Španjolsku, a čini se da tamo nitko nije spreman ponuditi 20 milijuna eura za njega. Tako bi se na tržištu ove zime moglo pojaviti ime Tome Bašića za kojeg ima zainteresiranih u Francuskoj i Njemačkoj, a Lazio bi tražio za njega između 7 i 8 milijuna eura. Njegovim odlaskom predsjednik Lotito bi krenuo ispuniti želju Sarrija, a Bašić će u sljedećih 40 dana odrediti svoju sudbinu u Laziju. (km)

Serie A, 9. kolo

Subota, 8. listopada

Sassuolo - Inter, 15.00

Milan - Juventus, 18.00

Bologna - Sampdoria, 20.45

Nedjelja, 9. listopada

Torino - Empoli, 12.30

Monza - Spezia, 15.00

Salernitana - Verona, 15.00

Udinese - Atalanta, 15.00

Cremonese - Napoli, 18.00

Roma - Lecce, 20.45

Ponedjeljak, 10. listopada

Fiorentina – Lazio 20.45



Tagovi

Toma BašićMaurizio SarriLazioSerie A

Ostale Vijesti