HŠK Zrinjski Mostar Facebook
HŠK Zrinjski Mostar Facebook

Sarajevo povelo u derbiju, Zrinjski potom zabio četiri, a Bilbija postao najbolji strijelac Premijer lige svih vremena

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 21:26

Plemići stigli do svoje druge prvenstvene pobjede.

Nogometaši Zrinjskog svladali su Sarajevo na Stadionu pod Bijelim Brijegom s 4:1 i tako došli do svoje tek druge prvenstvene pobjede. Zrinjski je, naime, zbog Europe odgodio već pet prvenstvenih utakmica te je momčadi Sergeja Jakirovića ovo bila tek četvrta utakmica u prvenstvu. Sarajevo je ovim porazom prepustilo prvo mjesto Širokom Brijegu koji je s 2:0 (Barišić 32', Vukoja 38') svladao Borac iz Banje Luke.

Sarajevo je dobro otvorilo utakmicu, Bordo klub je poveo već u 17. golom Dala Varesanovića, no Zrinjski je brzo izjednačio, u 23. je kazneni udarac iskoristio Nemanja Bilbija, a do 40. minute na semaforu je već stajalo 3:1! Igor Savić zabio je u 32. za preokret, a treći gol za Plemiće zabio je dinamovac Mario Ćuže. Konačni rezultat postavio je Bilbija u 68, čime je napadač Zrinjskog postao najbolji strijelac Premijer lige svih vremena sa 127 postignutih pogodaka.

Ćuže i Josip Čondrić odigrali su svih 90 minuta, Niko Janković igrao je do 73. kada je umjesto njega u igru ušao Karlo Kamenar. Marin Magdić i Marko Malekinušić cijelu su utakmicu proveli na klupi za pričuve, dok su u gostujućem sastavu Frane Čirjak i Ivan Ikić odradili svih 90 minuta.

Ovo je drugi teški poraz Sarajeva u sezoni, nakon što su već s 1:5 izgubili od Tuzla Cityja.

U 10. kolu Sarajevo dočekuje Široki Brijeg, ali Zrinjski već sredinom tjedna čeka gostovanje Slobodi u zaostalom susretu 1. kola.

Napomenimo kako je osim Zrinjskog i Širokog danas pobjedu upisao i treći hrvatski klub. Posušje je s 1:0 slavilo kod Leotara (Jović 7') i stiglo do treće pobjede u sezoni. (nr)

Premijer liga BIH, 9. kolo

Subota, 3. rujna

Sloboda Tuzla - Sloga Meridian 4:2

Nedjelja, 4. rujna

Leotar Trebinje - Posušje 0:1

Široki Brijeg - Borac Banja Luka 2:0

Zrinjski - Sarajevo 4:1

Ponedjeljak, 5. rujna

Velež Mostar - Tuzla City, 17.00

Željezničar - Igman Konjic, 19.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

BiH Premier ligaFK SarajevoZrinjskiNemanja Bilbija

Ostale Vijesti