REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Sancho je i dalje na transfer-listi, Ten Hag ne popušta, ali dok se Juve misli, u utrku se uključio klub iz Bundeslige

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 13:37

Zarađuje 20 milijuna eura godišnje, a ove sezone je na terenu proveo ukupno 76 minuta.

Kad su prije nešto manje od dvije i pol godine čelnici Uniteda na bankovni račun Borussije Dortmund uplatili 85 milijuna eura kako bi u svoje redove doveli Jadona Sancha, vjerojatno se na prste jedne ruke mogu nabrojati simpatizeri Crvenih vragova koji to nisu smatrali dobrim poslom. Istina, 85 milijuna eura je velik novac, ali Sancho je tada imao 21 godinu, a sezonu ranije je u dresu BVB-a u 38 nastupa skupio 16 pogodaka i 20 asistencija. On, dakle, nije bio samo ulaganja u budućnost, već i sadašnjost kluba, ali iako je dočekan s velikim očekivanjima, u protekle dvije sezone svojim predstavama nema koga nije razočarao.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U dresu Uniteda Jadon je dosad odigrao 82 utakmice (ove sezone upisao je tri nastupa), a pritom je stigao do brojke od 12 pogodaka i šest asistencija. Ne može se reći da su brojke očajne, ali ni da su nešto pretjerano dobre. Iako, sigurno ne vrijede 85 milijuna eura!

Otkako je svoje talente odnio u 'onaj crveni' dio Manchestera (u mlađim uzrastima je igrao za City), očekivanja nije ispunio. Kako na terenu, tako i van njega. Zbog problema u komunikaciji te činjenice da je označen kao 'trula jabuka', do daljnjeg je odstranjen iz momčadi.

Odigrao je, dakle, prva tri kola i onda, nakon toga, ništa. Ni minute. Tabloidi ga slikaju i snimaju po revijama i domjencima, a Jadon svima mirno i kulturno pozira. Njega ni najmanje 'ne sekira' što ne igra, a što uredno prima plaću. Koja, istaknuli smo već ranije, nije mala.

Mjesec i više dana u medijima vlada priča o tome da će Sancha u siječnju dovesti Juventus. United je navodno spreman prihvatiti simboličnu odštetu, pet do šest puta manju od one koju su za njega izdvojili, samo kako bi skinuli teret Sanchovih primanja. I kako više ne bi bio član njihovog kluba.

No, Juve malo bi, onda malo ne bi. I tako iz tjedan u tjedan. A dok se Bianconeri nećkaju, u priču se ubacio – RB Leipzig! Oni bi rado doveli Sancha, odštetu su voljni platiti, ali sporna su igračeva primanja. Jer, jasno je, RB Leipzig si to ne može priuštiti. Da može, onda bi Szoboszlai, Haaland, Nkunku, Upamecano, Konate i danas vjerojatno branili njihove boje.

No, RB Leipzig je pokazao interes. I to ne neki usputni interes, već prilično ozbiljan. Ako uspiju dogovoriti primanja, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da Jadon 'zezne' Juventus i preseli u klub čija je prva violina danas Dani Olmo. A onda… Sancho lijevo, Olmo u sredini, Simons desno i Šeško ili Openda u vrhu napada? Ne znamo za vas, ali nama to zvuči fenomenalno!



Tagovi

Jadon SanchoRB LeipzigManchester UnitedZimski prijelazni rokBundesliga

Ostale Vijesti