Action Images
Action Images

Sancho 2.0: Borussia Dortmund veoma zainteresirana za tinejdžersko krilo Manchester Cityja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.12.20. | 17:02

Njemački viceprvak nastavlja isušivati ''vrtić'' Pepa Guardiole.

Prema pisanju njemačkog Bilda, Borussia Dortmund zainteresirana je za Jaydena Braafa, 18-godišnje lijevo krilo, trenutnog člana Manchester Cityja.

U Englesku je stigao još 2018. iz PSV-a, a također je prolazio i omladinske pogone slavnog Ajaxa. Još početkom 2020. igračev otac je dao do znanja kako se za mladog Nizozemca zanima nekoliko njemačkih klubova, a sad je postalo jasno da je viceprvak te zemlje prvi u redu i da prate njegov razvoj već duže vrijeme.

Na Otoku već postoje indicije, odnosno glasovi, koji odaju da je s njemačkim klubom već sve dogovoreno. No njemački list daje do znanja kako posao nije gotov. Daily Mail pak daje do znanja kako sâm igrač želi napustiti klub, poželjno već sad u siječnju. Prilično logična stvar, s obzirom da želi igrati čim više u seniorskoj kategoriji, a Dortmund je upravo prava sredina za to.

Jedan od dokaza za to je nitko drugi nego Jadon Sancho. Upravo on je iz Cityja 2017. došao u BVB za osam milijuna eura te se procijenjuje kako će za njegovu akviziciju, tko god ga bude zainteresiran, biti primoran platiti troznamenkasti iznos milijuna eura. Da je tome tako, odaje slučaj od ljetnog prijelaznog roka kad sportski direktor Michael Zorc nije htio popustiti Manchester Unitedu i pustiti Sancha ispod traženih 120 milijuna eura.

Osim Sancha, tri godine poslije, odnosno u minulom prijelaznom roku s Emiratesa je u Dortmund stigao Jamie Bynoe-Gittens. Također se radi o lijevom krilu, ali još uvijek 16-godišnjaku koji tek čeka na pravu priliku.

Što se Cityja tiče, i oni će sad biti pametniji. Tražit će deset milijuna eura, a u slučaju da ga prodaju – neće ga pustiti bez buy-back klauzule. Što znači da će oni imati pravo otkupa, odnosno vraćanja nazad u svoje redove, jednom kad se igrač bude prodavao iz Dortmunda.


Tagovi

Manchester CityBorussia Dortmundnogometni transferimlade nade

Ostale Vijesti