REUTERS/Lisi Niesner
REUTERS/Lisi Niesner

Salzburg nije jedini 'redbullovac' u mukama: Leipzig osim poraza pretrpio još jedan težak udarac

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.10.24. | 18:11

Četvrti dugotrajni ozlijeđeni igrač u momčadi Leipziga

Osim poraza, Leipzig je dobio dodatne glavobolje u utakmici protiv Liverpoola u Ligi prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Red Bullov klub u njemačkoj Bundesligi će tjednima biti bez veznjaka Xavija. Naime, Nizozemac je pretrpio ozbiljnu ozljedu ligamenta lijevog gležnja u utakmici Lige. S terena je izašao uz pomoć dvojca lječničkog tima domaće momčadi u 78. minuti utakmice.

Veznjak je "nažalost pretrpio ozljedu ligamenta u lijevom gležnju i zbog toga će odsustvovati nekoliko tjedana", stoji u priopćenju kluba.

Dodatne informacije da se još odlučuje o načinu liječenja govore da se ne radi o običnom puknuću ligamenta, već o kompliciranijoj ozljedi, a Xaviju prijeti ista sudbina kao Davidu Raumu, koji je prije dobra dva tjedna također ozlijedio ligamente gležnja pa je kasnije operiran: pauza od igranja do kraja godine.

Veznjak sigurno neće biti uključen u gostovanja Lige prvaka kod Celtica i Intera, kao ni u iduće utakmice Bundeslige protiv Freiburga, Dortmunda, Mönchengladbacha i Hoffenheima. Uz to, naravno, neće sudjelovati u utakmici drugog kola Njemačkog kupa protiv St. Paulija u utorak.

Xavi je četvrti dugotrajno ozlijeđeni igrač nakon Xavera Schlagera, Assana Ouedraoga i Davida Rauma što stvara velik problem za Marca Rosea.



Tagovi

LeipzigRB LeipzigXavi SimonsBundesligaDFBDFB-Pokal

Ostale Vijesti