Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Sajko killer qu'est-ce que c'est: Vratar Jaruna 'ubio' Orijent, BSK u 95. izborio ostanak u Prvoj NL

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.06.24. | 20:10

Posljednje kolo drugog razreda hrvatskog klupskog nogometa donijelo nam je nevjerojatno dramatičan rasplet u borbi za ostanak, a što će tek biti sutra u velikom dvoboju za naslov i promociju u HNL...

Kakva drama u Prvoj nogometnoj ligi! Drugi razred hrvatskog klupskog nogometa podario nam je nevjerojatno dramatičan rasplet u borbi za ostanak, a na kraju se slavi na istoku Lijepe naše, gdje je BSK iz Bijelog Brda izborio ostanak pogotkom u 95. minuti, dok je u dodatno razigravanje za popunu lige poslao Orijent!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Glavni razlog ovakvom raspletu je vratar Jaruna Tin Sajko, koji je svojim obrana izludio Orijent i uništio im sve izglede za pobjedom. A upravo je društvo s Krimeje trebalo na domačem terenu osvojiti tri boda i time bi sami odlučili o svojoj sudbini, odnosno ne bi ih zanimalo što se događa u Bijelom Brdu.

Orijent je imao više od 20 udaraca na gol Jaruna, ali 20-godišnji Sajko je jednom od najboljih partija u mladoj karijeri sačuvao praznu mrežu i omogućio BSK-u da pobjedom stigne do zone spasa. Imao je Jarun, istini za volju, i kazneni udarac u prvom poluvremenu, ali je Mohorović obranio udarac Alghoula. U drugom poluvremenu Zagrepčani su pogodili i vratnicu, no osim toga, većim dijelom susreta dominirao je Orijent, ali bez preciznosti u završnici.

A kada je sudac Mateo Erceg iz Pristega označio kraj dvoboja, stigla je vijest kako je duboko u sudačkoj nadoknadi, točnije u 95. minuti, BSK zabio pobjednički pogodak za ostanak u ligi.

Na istok Hrvatske stiglo je Dugopolje, koje je povelo u 38. minuti autogolom Dominika Pavleka. Na 1-1 izjednačio je nekadašnji igrač Osijeka i Slaven Belupa te igrač s dva nastupa za Vatrene - Antonio Perošević. On je zabio u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena i taj rezultat stajao je do 95. minute, kada je Dominik Pavlek pogodio za pobjedu i tako se iz tragičara prometnuo u junaka dvoboja. Spomenimo i da je Pavlek u nešto više od dva mjeseca u ranijem dijelu sezone bio član Rudeša, ali se početkom ožujka razišao s klubom koji je ispao iz elitnog ranga.

Ovom dramom dobili smo konačan poredak na dnu ljestvice. Solin je već prije nekoliko kola ispao, Orijent će u dodatne kvalifikacije protiv Kustošije, dok BSK na kraju ima bod više od Krimejčana, dovoljno za spas. (I.M.)



Tagovi

Prva nogometna ligahrvatski nogometBSK Bijelo BrdoNK OrijentNK Orijent 1919OrijentJarunNK Jarun

Ostale Vijesti