NK Kustošija
NK Kustošija

Šahtarovo krilo koje je htio Hajduk ide k treneru koji je bio na pragu ulaska u Europsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.07.24. | 13:31

Devetnaestogodišnji Ukrajinac iz Kustošije vraća se u Dalmaciju

Nekadašnja Šahtarova nada, a sada član Kustošije, mladi ukrajinski krilni napadač Danilo Riabec (19) vraća se u Dalmaciju, dogovorena je posudba u redove poznatog kluba Cetinske krajine, sinjskog Junaka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Riabec je svojevremeno bio na radaru Hajduka koji ga je htio iz Splita dovesti na Poljud kako bi igrao 1. NL juniora, ali se na kraju s Bijelima nisu dogovorili, pa je nadareni ofenzivac otišao u Kustošiju gdje je nastupao u istom natjecanju s tendencijom da se nametne za prvu momčad koja se borila za ulazak u drugi rang i na koncu pokleknula u dodatnim kvalifikacijama s Orijentom.

Kako je Kustošija ganjala rezultat, a isto namjeravaju i iduće sezone, još uvijek mladome Riabecu otvorila se mogućnost ponovnog igranja seniorskog nogometa u 3. HNL-Jug. Junak se želi vratiti u viši rang, ojačavaju momčad, pa bi im od pomoći trebao biti Riabec koji je prošao Šahtarovu školu, a Hrvatsku je stigao netom nakon početka rata u Ukrajini, kada se čitava Akademija kluba iz Donjecka preselila u hotel Zagreb na splitskom Duilovu. Od pomoći su im bili Hajduk i Split te sportski direktor Darijo Srna Šahtara koji ih je uz pomoć hrvatskih vlasti sklonio na sigurno.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Trenirali su u Poljudu i na Parku mladeži, igrali prijateljske utakmice diljem Dalmacije, nailazili na suosjećanje i gostoprimstvo, a kasnije se uključili i lokalno natjecanje izvan konkurencije. Tako je Riabec zapeo za oko Crvenima kod kojih je kao 18-godišnjak igrao za seniore, zabio tri gola u devet nastupa, a onda su ga zapazili i s Poljuda.

Otišao je na koncu u Kustošiju koja je poznata po transferima mladih igrača koji se tamo razvijaju. Ovo ljeto su ga vabili Zadar, bilo je upita iz Slovenije, ali i rodne Ukrajine, no kako se zaljubio u Hrvatsku, odlučio je ostati i eto ga u Junaku gdje će ga dočekati raširenih ruku. U upravi najstarijeg kluba Cetinske krajine je Tomislav Gaurina koji se poznaje s gazdom Kustošije Anydjem Barom iz vremena dok bili skupa u Omladinskom pogonu Dinama.

Prošle sezone u svim natjecanjima koja je igrao, Riabec je skupio 24 nastupa i šest pogodaka, no oduševljavo je kako može pobjeći po krilu. Dogovorena je posudba do kraja ove godine, pa će se, ovisno o rezultatima Kustošije i Junaka, vidjeti što i kako dalje.

Uglavnom, notiramo da je izuzetno nadareni Riabec ponovno u Dalmaciji, točnije u Junaku čiji trener je Ivan Matić koji je svojevremeno s prvoligaškim Splitom protiv Torina ostao kratak za jedan gol ulaska u Europsku ligu. (dku)



Tagovi

Danilo RiabecKustošijaJunakŠahtarIvan MatićAndy BaraHajdukHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.RNK SplitDarijo SrnaTomislav Gaurina

Ostale Vijesti