NK Varaždin
NK Varaždin

Šafarić: “Očekuje nas fizički možda jedna od najzahtjevnijih utakmica do sada”

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 18.09.24. | 11:40

Trener i sportski direktor odnosno pojačanje iz Rudeša pred novinarima

Nakon boda osvojenog na Šubićevcu (0-0), ili izgubljena dva, kako već tko gleda na to, nogometaše Varaždinaa u petak u 18 sati na Gradskom stadionu očekuje nadmetanje s Istrom 1961.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Istrijani su u prošlom kolu izgubili doma od Lokomotive (0-2) i žele iskupljenje.

“Igračima sam čestitao na osvojenom bodu u Šibeniku, bili smo kvalitetni u tom susretu, posebno u fazi obrane, a imali smo i tri-četiri odlične situacije za riješiti utakmicu, što na žalost nismo uspjeli. Veseli dobra igra i pristup, nisu nas smetali ni uvjeti koji su bili tijekom susreta, što je veliki plus i na tom putu želimo ostati”, rekao je uvodno trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

“Očekuje nas izazovna utakmica s momčadi koja će fizički možda biti jedna od najzahtjevnijih koje smo do sada igrali. Istra 1961 gaji svoj stil igre već dulje vrijeme i morat ćemo prihvatiti duel-igru, trku i morat ćemo biti jako oprezni u fazi obrane jer imaju brze, agresivne, kvalitetne napadače. No i mi imamo svoje adute, a ako ćemo imati dobar dan možemo pobijediti u petak, što i želimo pred našom publikom”, naglasio je Šafarić.

U konkurenciju za sastav vraća se Mamić.

“Igrači koji su stigli se sve više dižu, prihvaćaju sve zahtjeve. Latković je u Šibeniku imao nekoliko odličnih situacija, tako da mislim da smo dobili još veću širinu i kvalitetu i idemo guštati u novoj utakmici koja je ispred nas”, poručio je Šafarić.

Današnjem susretu s novinarima u klubu bio je nazočan i novopridošli ofenzivni vezni igrač Aleksa Latković (23), koji je u Varaždin stigao iz Rudeša.

“Varaždin se pokazao kao najbolja opcija, gaji stil igre koji meni odgovara, a koji će me učiniti boljim. Presretan sam što sam došao. Ima igrača s kojima sam prije igrao i još neke poznajem s terena, tako da mi nije trebalo puno vremena za prilagodbu. Imali smo prijateljski susret s Murom, nakon toga kup susret s Gajem u Maču, a sve te utakmice su mi dobro došle da što prije usvojim zahtjeve trenera i da se još bolje upoznam s igračima. U Šibeniku smo mogli više, a sada se okrećemo srazu s Istrom 1961. Očekujem tešku, mušku, ali vjerujem u svoje suigrače, da imamo kvalitetu i da možemo ostvariti pozitivan rezultat pred svojim navijačima”, rekao je Latković.

Istra 1961 dolazi u Varaždin dolazi nakon domaćeg poraza od Lokomotive.

“Gledao sam taj susret. Istra 1961 ima određenu kvalitetu, specifičan stil igranja i što se tiče napada i što se tiče obrane. Prilikom analize pripremili smo kako ćemo odgovoriti njihovom stilu igre. Sigurno da im nije lako nakon ovog poraza jer dolaze na teško gostovanje u Varaždin, a mi smo u dobrom momentumu, što želimo iskoristiti i ostvariti što bolji rezultat”, zaključio je Latković. (G)



Tagovi

Nikola ŠafarićAleksa LatkovićNK VaraždinIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti