Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Šafarić: “Ako budemo na nivou, možemo očekivati pozitivan rezultat u Puli”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.05.24. | 19:56

Zbog ozljede Jelenića neće biti ni u Puli, zbog žutih kartona izostat će Vukčević, u konkurenciji za kada neće biti ni Lesjak, a tek će se vidjeti kakva će situacija biti s Dabrom

Pretposljednje, 35. kolo HNL, otvorit će u petak u Puli u 18 sati domaća Istra 1961 i Varaždin.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Čeka nas jako zahtjevna utakmica. Istra 1961 igra jako dobro, ima dosta široki kadar. Znamo da nas čeka agresivna momčad, igraju jako živ i agresivan nogomet. bit će puno trke i morat ćemo tim zahtjevima odgovoriti. Nikada nije bilo lako igrati protiv Istre 1961 na njihovom terenu, ali znamo što želimo, a to je šesto mjesto i mislim da s tim direktnim kvalitetnim rezultatom možemo osigurati tu poziciju koju si svi priželjkujemo", rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

"Mislim da je malo tko prije utakmica s Hajdukom i Rijekom računao da bi mi mogli biti šesti, ali sada se priča malo promijenila i to je ono što me veseli, da je i javnost svjesna da nismo neambiciozni, kao što se znalo govoriti. Treba malo vremena da sve sjedne na svoje mjesto, pokazali smo da možemo i želimo, a sportski je da uvijek pokušaš napraviti što je moguće bolji rezultat i mi tome težimo", naglasio je Šafarić.

Zbog ozljede Jelenića neće biti ni u Puli, zbog žutih kartona izostat će Vukčević, u konkurenciji za kada neće biti ni Lesjak, a tek će se vidjeti kakva će situacija biti s Dabrom.

"Istra 1961 ima tri strašno kvalitetna, jako brza napadača, pun ih je teren. Svi su jako raspoloženi što se tiče trkačkog dijela, igraju čovjek-čovjeka, tako da su jako dobro fizički spremni i imaju kvalitetu. Ali, i mi imamo svoje kvalitetu i ako ćemo biti na nivou kao na posljednjih nekoliko utakmica možemo svi zajedno očekivati dobar rezultat", rekao je Šafarić.

Klub radi na igračkom kadru za novu sezonu.

"Činjenica je da sigurno nećemo moći zadržati sve igrače, ali već smo produžili ugovore s nekoliko igrača, još danas imam razgovore s jedan-dva igrača, tako da mislim da ćemo pravi kostur igrača zadržati. Nadopunit ćemo se opet kvalitetno kao i svake godine, radi se jako dobar posao. Nekada neki igrači odu, nađu se odgovarajuće, kvalitetne zamjene i nadam se da će tako biti i ovaj prijelazni rok i da ćemo biti još kvalitetniji", zaključio je Šafarić.



Tagovi

Nikola ŠafarićNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti