REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

S Real Madridom osvojio je tri Lige prvaka, a sad se nudi Barceloni!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.09.24. | 09:40

Slobodan je igrač, a iako su mu predviđali povratak u matični klub ili mirovinu, izgleda kako bi se ipak mogao vratiti u zemlju gdje je ostavio najvećeg traga... I klub koji mu je nekoć bio najveći rival!

Teška ozljeda Marca-Andréa ter Stegena vijest je tjedna u Kataloniji. Nijemcu su stradali prednji križni ligamenti u ogledu protiv Villarreala, zbog čega su čelnici Barcelone sada u velikoj panici kako bi pronašli novog čuvara mreže.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Budući da je ovo treći put da je Nijemac ozlijedio desno koljeno, mnogi strahuju da će se sjajnom vrataru biti jako teško vratiti na razinu na kojoj je bio dosad.

Barcelona je sada, što se tiče vratara, ostala na Iñakiju Peñi te 20-godišnjem Anderu Astralagi, a budući da im to neće biti dovoljno da 'izguraju sezonu', sada ozbiljno rade na dovođenju novog vratara koji će - ako ne ništa - zaoštriti konkurenciju.

Od slobodnih vratara na tržištu, izbor nije prevelik. Dva najpoznatija imena koja trenutno nemaju angažman su Keylor Navas i Loris Karius, s tim da svakako treba spomenuti i nekadašnju jedinicu Češke i Werdera, Jirija Palvenku, koji je također u potrazi za novim angažmanom.

Zasad nije poznato koga je Barcelona 'pikirala', ali zato je klubu otvoreno ponudio – Keylor Navas! Nekoć jedinica Real Madrida, koji je na golu Los Blancosa skupio 162 utakmice te je osvojio čak tri Lige prvaka, od ovog je ljeta bez angažmana. Posljednjih pola godine proveo je u Nottingham Forestu, s tim da je tamo bio na posudbi iz PSG-a čiji je član postao 2019. godine. Ranije je u Real Madridu proveo pet godina, u Levanteu tri, u Albaceteu jednu, a svoje prve obrane ostvario je na golu Saprisse, ujedno i najvećeg kluba u Kostarici.

Prije ove situacije s Ter Stegenom, strani mediji isticali su kako Navas ima dvije opcije – vratiti se u matični klub gdje bi bio mentor mladim igračima te se usputno pripremao na život poslije profesionalne karijere ili pak odmah otići u mirovinu. No, sada je opcija postala i Barcelona! Što ti je život…

Fabrizio Romano javlja kako plaća neće biti problem, odnosno da je 37-godišnji vratar spreman postati član Blaugrane za minimalac. A to i ne čudi, jer sigurno neće ostati 'kruha gladan' nakon toliko godina provedenih u Real Madridu i PSG-u. U svakom slučaju, priča je – ozbiljna. Hoće li se realizirati, tek treba vidjeti, jer nešto se u cijeloj priči pita i Barcelonu. A Laporta, Deco i Flick, barem zasad, mudro šute… (I.A.S.)



Tagovi

Keylor NavasBarcelonaMarc-Andre Ter StegenLa Liga

Ostale Vijesti