Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

S Ovčjih otoka vidi se Lille! Rijeka gubila, ali okrenula, Goda zabija poput golgetera

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 10.08.23. | 21:50

Poveli su domaćini iz jedne neočekivane kontre, no, brzo se Rijeka stabilizirala i preokrenula susret (3-1). Uzvrat bi, ipak, trebao biti formalnost

S Ovčjih otoka vidi se Lille! Riješila je Rijeka još jednu enigmu, potencijalno neugodnu zamku, jer momčadi s Ovčjih otoka ove su sezone nepredvidljivi. No, momčad Sergeja Jakirovića nije se ulovila u tu zamku, iako su domaćini iznenadili i poveli, ipak je na Rijeka pobjednički prošla kroz Torshavn (1-3). Šteta je jedino što nisu Riječani još koji put zatresli mrežu Farana, ali, i ovako bi uzvrat više-manje trebao biti puka formalnost.

Sergej Jakirović još ne tako davno vapio je za napadačem koji će zabijati. Prvo je dobio Ivanovića i Pašalića, koji su se 'natrpali' protiv Dukadjinija i Istre, a dobio je i - Brunu Godu. Rijekin lijevi bek zabija poput pravog golgetera, u svojoj petoj utakmici ove sezone zabio je svoj četvrti pogodak i donio Rijeci preokret. Najbolje se snašao u gužvi nakon kornera i ugurao loptu u mrežu. Odahnuli su tada, vjerojatno, svi u riječkoj eksplediciji na hladnim Ovčjim otocima, jer, dotad se Rijeka nepotrebno rezultatski mučila. Istina, već u drugoj minuti domaćini su bili blizu vodstva, sasvim slučajno, Skandari je želio centrirati, pogodio je gredu. Dobro, bio je na toj lopti i Labrović, zlu ne trebalo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon toga je Rijeka preuzela kontrolu, sve se događalo pred domaćin šesnaestercem, Ivanović je stvorio opasnost, riješio se dvojice i dodao na peterac, tamo je ispred Pašalića uklizao Egilsson. Onda je pucao Pašalić lijevom nogom pokraj vratnice, zatim Selahi preko gola, potom opet Pašalić, obranio je domaći vratar. I tada, kad se činilo da Rijeka samo traži način da probije bunker suparnika, nekako neočekivano Farani su pohitali u kontru, lopta s lijeve strane u kazneni prostor, odbila se nespretno od Radeljića, točno na nogu Agnarssonnu, koji je matirao Labrovića.

Bio je to pomalo hladan tuš za Riječane, iako se odnos snaga nije promijenio. Rijeka je i dalje imala prevlast, jurila izjednačenje i ono je uskoro i došlo. Ubačaj u šesnaesterac donio je kazneni udarac za Riječane, Egilsson je igrao rukom, iako se to iz prve nije tako činilo. Protestirali su domaćini, uzalud im bilo, Niko Janković je pogodio s bijele točke. Vratila se brzo Rijeka u utakmicu, spriječila neko moguće iznenađenje. I, bilo je to sve od Farana, nisu više zaprijetili Labroviću, sve se otad ponovno događalo pred vratima B 36. Goda je zabio taj pogodak nakon kornera, Fruk je pogodio gredu, uz pomoć vratara Lamahaugea, nekoliko ubacivanja, pokušaja izdaleka, dominacija na svim dijelovima terena. I, kad se činilo da će ostati tih 1-2, da će uzvrat ipak imati određenu neizvjesnost, Frukov ubačaj na drugu vratnicu pospremio je Radeljić i napravio još jedan veliki korak prema play-offu Konferencijske lige. Senzacija je uvijek moguća, ali po onome što smo vidjeli u Torshavnu, B 36 stvarno nije momčad, koja bi takvu senzaciju trebala kreirati na Rujevici.

B 36 Torshavn - Rijeka 1-3

Torshavn. Stadion: Torsvollur. Sudac: Mohammed Al-emara (Finska). Pomoćnici: Turkka Joonas Valjakka (Finska) i Juuso Mantere (Finska).

B36 Torshavn: Lamahauge - Jönsson, Nattestad, Egilsson - Solheim, Przybylski (od 90. Heinessen) , E. Nielsen (od 90. Magnusson), Johansen (od 90. Joehnssen), Benjaminsen - Skandari, Agnarsson (od 52. B. Nielsen). Trener: Dan Brimsvik.

Rijeka: Labrović - Veiga, Radeljić, Dilaver, Goda - Selahi (od 77. Ilinković), Hodža (od 89. Lepinjica) - Pašalić (od 79. Grgić), Fruk, Janković (od 89. Djouahra) - Ivanović. Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 1-0 - Agnarsson (33.), 1-1 - Janković (40-11 m), 1-2 - Goda (48.), 1-3 - Radeljić (88., Fruk)

Žuti kartoni: Przybylski, E. Nielsen (B 36); Selahi (Rijeka);

Crveni kartoni: -

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

HNK RijekaB36 TorshavnKonferencijska liga

Ostale Vijesti