REUTERS/Andrew Couldridge
REUTERS/Andrew Couldridge

„S novcem nemamo problema, Mourinhu ćemo u Fenerbahçe dovesti koga god poželi“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.05.24. | 11:43

Hoće li The Special One uskoro postati trener Dominiku Livakoviću?

Iako je svakome 'njegova' liga najzanimljivija, ono što se ove sezone događalo u Turskoj zaista već dugo nije viđeno. Borba između Fenerbahçea i Galatasaraya bila je napeta do posljednjeg sučevog zvižduka, a iako je momčad čije boje od ove sezone brani Dominik Livaković sezonu okončala s 99 bodova, na kraju je ipak prvak postao Galatasaray koji je u 38 kola ostvario 33 pobjede, tri remija i dva poraza i tako sa 102 boda došao do svojeg 24. naslova prvaka Tuske.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Fener odradio najbolju sezonu unazad 'ohoho' godina, do trofeja ipak nisu uspjeli doći, a zanimljivo je da su posljednji put prvaci Turske bili 2014. godine. Usporedbe radi, tada im je za naslov bilo dovoljno 74 boda (s tim da su odigrali četiri kola manje budući da je Super Lig tada brojala 18 klubova), dok su sada s 99 bodova, dakle čak 25 više u odnosu na tu 13./14. sezonu, ipak ostali kratki!

Nakon tog posljednjeg kola, navijači Fenerbahçea prosvjedovali su po ulicama, viralna je postala snimka kako se nožem reže transparent podrške sadašnjem predsjedniku Aliju Koçu, a sve to je kao svoj 'adut' iskoristio 71-godišnji Aziz Yıldırım koji će se kandidirati na sljedećim izborima za novog predsjednika kluba.

„Već ovog tjedna planiramo put u Englesku gdje ćemo se sastati s Joseom Mourinhom. S novcem nemamo problema, Mourinhu ćemo u Fenerbahçe dovesti koga god poželi“, rekao je kandidat za predsjednika Fenerbahçea čije riječi prenosi najbolji turski insajder za transfere, Yağız Sabuncuoğlu.

Podsjetimo, Livaković je početkom netom završene sezone stigao u redove turskog velikana iz Dinama za 6.65 milijuna eura. Prema pisanju turskih medija, njegov dolazak označen je kao puni pogodak čelnika kluba, a s njegovim su predstavama zadovoljni i prilično zahtjevni navijači. Iako je Livaković s Fenerom ugovorno vezan do lipnja 2028. godine, zbog svega što se dogodilo ove sezone neki turski mediji uvjeravali su da će Livaković već ovog ljeta zatražiti transfer, no u razgovoru za SN jedinica Vatrenih jasno je naglasio kako je on u ovom trenutku fokusiran samo na Fenerbahce.

Mourinho je pak bez angažmana otkako je u siječnju napustio Romu nakon dvije i pol godine. The Special One je s Vučicom osvojio Konferencijsku ligu pretprošle godine, a u posljednjih pola godine ga se povezivalo s brojnim svjetskim klubovima. Donedavno i Chelseajem, ali to je onda prekinuo Fabrizio Romano koji je na svojem X profilu objavio kako je samo pitanje trenutka kad će Enzo Maresca biti imenovan novim trenerom Plavaca. Mou se, očito, neće vratiti svojem drugom domu, ali bi zato mogao preseliti put Istanbula gdje ga Aziz Yıldırım svim silama planira odvesti. Ako, naravno, postane predsjednik kluba…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeJose Mourinhoturska nogometna ligaSuper LigDominik Livaković

Ostale Vijesti