REUTERS/Anton Vaganov
REUTERS/Anton Vaganov

Rusija izbušila Cipar, Hrvatskoj trebaju dvije pobjede za Katar (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.11.21. | 19:25

Ispratili smo kvalifikacijske oglede iz ranijeg, popodnevnog termina

Tradicionalno u ranijem, popodnevnom terminu, ispratili smo nekoliko kvalifikacijskih ogleda za odlazak na Mundijal u Kataru. Daleko najbitniji okršaj u ovoj popodnevnoj ponudi svakako je onaj između Rusije i Cipra, jer Zbornaja je ta koja nam u skupini H bježi kao vodeća za dva boda. Hrvatska ima sve u svojim rukama ali svakako je cilj i interes natjerati izabranu vrstu Valerija Karpina na kiks, jer svaki bod je bitan ususret velikom finalu koje nas čeka od 15 sati u nedjelju. Danas na našu žalost slabašni Cipar nije uspio iznenaditi i pomoći Vatrenima, konačni rezultat, visokih 6:0

Najvažniji detalj utakmice je stigao već u četvrtoj minuti. Kapetan Ciprana Artymatas je prodao jednu loptu na centru, što su iskoristili Rusi za brzi izlazak prema golu Demetrisa. Iako im je lopta prvo malo pobjegla na stranu, obrana gostiju je loše markirala veliki broj crvenih dresova koji su se sjurili u peterac. Najbolje su gužvi snašao Erokhin koji je sam samcat pričekao jedan odbijanac kako bi mirno pospremio loptu u mrežu.

Rusija je na teren izašla u formaciji 4-3-3 sa Smolovom u špici. S lijeve strane se napadu priključivao Mostovoy, a s desne sjajni Miranschuk. Očekivano, Rusi su držali posjed 60% vremena, imali su puno više udaraca prema golu, pa je pomalo i čudno da smo na poluvrijeme otišli sa „samo“ jednim golom prednosti.

U drugom poluvremenu ipak potvrda pobjede i nadoknada svega propuštenog iz prvog dijela. Do 63. minute rezultat je već na semaforu iscrtavao 4:0. Domaćin je na stadionu u St. Petersburgu rastavio goste brzim golovima u 55., 56., i 62. minuti. Strijelci su bili Smolov i Mostoyev, te potom i Sutormin. Obrana Ciprana se raspala na komadiće, treći i četvrti pogodak najbolje pokazuju kako je to sve izgledalo u vaznjoj liniji otočke reprezentacije. Ipak, ne možemo ne spomenuti sjajnog Mostovoyja koji je odradio sjajni dribling za treći gol. Predriblao je nekoliko igrača, svakako "highlight" današnje utakmice.

S druge strane, Makedonci su otputovali u daleku Armeniju s jednim ciljem, a to je naravno pobjeda. Isto tako, jedva su dočekali čuti posljednji sučev izvižduk jer naši susjedi ne ovise sami o sebi. Iako su danas srušili domaćine domaćine rezultatom 0:5, Makedonci ne ovise sami o sebi kada je u pitanju odlazak na Mundijal. Sve ovisi kako će odigrati posljednje dvije utakmice Rumunji, koji trenutno imaju utakmicu manje i dva boda manje od Sjeverne Makedonije. Danas igraju u večernjem terminu protiv Islanda, a u posljednjem kolu ih čeka „lagano“ gostovanje u Vaduzu kod Lihtenštajna. Ukoliko osvoje svih šest bodova sigurni su za baraž. Makedonci očekuju suprotno.

Što se današnjeg ogleda tiče, spomenimo kako je u prvoj postavi za goste nastupio i Darko Velkovski, trenutno igrač Rijeke, dok su strijelci bili Bardhi, Trajkovski i finalno Ristovski. Izabrana vrsta Blagoja Milevskog igra nogomet s glavom i repom, sposobni su prilagoditi se protivniku, ali tu je i neosporna kvaliteta nekolicine individualaca koji su podigli razinu igre na jednu ozbiljniju razinu. Sjeverna Makedonija je ljetos odigrala svoj prvi EURO, a kako je krenulo, ni Mundijal nije nedostižan.

Najveće iznenađenje je priredila Gruzija. Zakomplicirali su tako život Švedskoj koja će iz Tbilisija danas otputovati s dva gola u mreži. Malo tko je vjerovao da domaćin može do tri boda, premda je igrao u potpunosti neopterećen. Ovo je sada velika prilika za Španjolsku koja bi pobjedom protiv Grčke otišla na +1 ususret posljednjoj utakmici u nedjelju gdje će u izravnom okršaju Furija pred svojom publikom probati obraniti prednost i mirno otputovati na Svjetsko prvenstvo.

Za kraj ostavljamo rezultatski posve nebitnu utakmicu između Azerbajdžana i Luksemburga koje završila rezultatom 1:3. Niti jedna momčad nema nikakve šanse za odlazak na Mundijal pa je njihova utakmica bila u potpunosti prijateljska.

Europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 11. studeni

Armenija – Sj. Makedonija 0:5

Azerbajdžan – Luksemburg 1:3

Gruzija – Švedska 2:0

Rusija – Cipar 6:0

Grčka – Španjolska

Irska – Portugal

Malta – Hrvatska

Njemačka – Lihtenštajn

Rumunjska – Island

Slovačka - Slovenija


Tagovi

RusijaCiparkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

Ostale Vijesti