Pixsell
Pixsell

Rujevica za Jadranski derbi krcata, Maksimir poluprazan?

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 08:02

Pred nama je kolo koje bi moglo odlučiti prvaka države.

Do kraja sezone ostala su još tri kola 1.HNL, a predstojeći vikend mogao bi nam donijeti novog-starog prvaka ili potpuno zakuhati situaciju na vrhu. Naime, Dinamo u ovom trenutku ima četiri boda prednosti nad Hajdukom i pet nad Osijekom (i devet pred Rijekom koja je ostala i bez matematičkih šansi za titulom). Hajduk u nedjelju, s početkom u 17.00 gostuje kod Rijeke na Rujevici, a Dinamo u 19.05 dočekuje Osijek na Maksimiru.

(3.10) Rijeka (3.35) Hajduk (2.30)

(1.70) Dinamo (3.60) Osijek (5.40)

Kalkulacije su sljedeće: Ako Rijeka pobijedi Hajduk, a Dinamo Osijek, Dinamo će biti prvak države. Ako Hajduk pobijedi Rijeku, a Dinamo Osijek, do kraja prvenstva gledat ćemo utrku dvije momčadi za naslov. Ako, pak, pobjede upišu gosti (Hajduk i Osijek), tada imamo spektakularna posljednja dva kola u kojima se, između ostalog, na Maksimiru susreću Dinamo i Hajduk.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (8.00) Hajduk (9.00) Osijek

Informacije koje stižu iz Rijeke govore da će Rujevica za Jadranski derbi biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Rijeka je možda ispala iz utrke za naslov, ali u goste im stiže najveći rival s kojim, k tome, za 20-ak dana igra i finale Kupa na Poljudu. Pobijediti Hajduk na Rujevici, i zaustaviti hajdukovcima snove o naslovu prvaka, 'san' je svakog navijača Rijeke. Uz sve to Rijekina navijačka skupina Armada slavi 35. rođendan, a rođendanski program počinje već danas. S druge strane, gostujući sektor će, očekivano, biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Hajduk je legitimni kandidat za naslov, trofej kojeg Bijeli čekaju već 17 godina, i Hajdučki navijački puk neće propustiti priliku za dolaskom na Rujevicu kako bi pružili podršku svojim ljubimcima, ali i kako bi svjedočili potencijalnoj četvrtoj pobjedi nad rivalima u Rijeci u nizu.

S druge strane, stadion Maksimir neće biti krcat, ali bi mogao biti dosta dobro popunjen. Dinamo je u prodaju pustio pakete ulaznica za dva derbija, protiv Osijeka i Hajduka. U prva dva dana prodaje, otišlo je oko 5.200 ulaznica. Prema tome, na Maksimiru će biti više gledatelja nego na Rujevici koja prima 'tek' 8.279 gledatelja. Međutim, u Zagrebu nisu svi zadovoljni ranije spomenutom brojkom. Dinamo se bori za naslov, u nedjelju ima realnu šansu osvojiti titulu, a, evo, nekih 70-ak sati prije početka utakmice prodano je jedva pet tisuća ulaznica. Ovog proljeća u trendu je odlazak na gostovanja. Bad Blue Boysi ispunili su 'kaveze' na Poljudu, Rujevici, Kušek Apašu, u Velikoj Gorici, u Kranjčevićevoj... no, Maksimir, oronuli stadion je jučer proslavio 110. rođendan, je i dalje 'standardno' posjećen, odnosno nedovoljno dobro za grad veličine Zagreba i klub Dinamovog renomea.

Sve u svemu, u nedjelju nas očekuje praznik hrvatskog nogometa. Jedan stadion će biti krcat, a na drugi će se sjatiti, nadamo se, između 10 do 15 tisuća gledatelja i bit će poplupun. Ili poluprazan, ovisno o vašoj perspektivi...

1.HNL, 34. kolo:

Petak, 6. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Slaven Belupo, 18.00

Subota, 7. svibnja

Gorica - Lokomotiva, 17.00

Istra 1961 - Šibenik, 19.05

Nedjelja, 8. svibnja

Rijeka - Hajduk, 17.00

Dinamo - Osijek, 20.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

HajdukHMNK RijekaHNK RijekaRijekaDinamo ZagrebGNK DinamoNK OsijekOsijekPrva HNL

Ostale Vijesti