Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Rudeš bez najboljeg strijelca traži barem gol protiv oslabljenog Hajduka koji mora do pobjede (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.02.24. | 08:01

Utakmica u Kranjčevićevoj igra se od 17.10 sati

Sve osim pobjede gosta u dvoboju Rudeš – Hajduk (17.10, MAXSport 1) ove subote bilo bi veliko iznenađenje, jer sastaju se posljednja i drugoplasirana momčad prvenstva.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rudeš nema pobjede ove sezone, skupili su tek četiri boda, a posljednji pogodak postigli su davnog 1. listopada prošle godine. Hajduk pak ima najbolju obranu u ligi i igra protiv najlošije, no Bijeli su se mučili u dvoboju s Rudešom na Poljudu ove jeseni, dobili samo s 1-0.

U međuvremenu je Rudeš dobio novog/starog trenera Splićanina Davora Mladinu koji ih je i uveo u elitni rang, no teško će ih, ove sezone spasiti ispadanja. Doveli su domaći nekolicinu igrača tijekom polusezone, ali i dalje ne ide. Najzvučnije ime među njima je Ante Ćorić koji je uvijek bio raspoložen protiv Hajduka u dresu Dinama, no ovo je sasvim druga priča. Nedostajat će im zbog tri žuta kartona Luka Pasariček koji je s dva pogotka najbolji strijelac od ukupno sedam golova.

Rudešane tješi da su nakon potopa protiv Slaven Belupa s Varaždinom izgubili s minimalnih 1-0, pa se trener Mladina nada da bi stvari mogle ići nabolje. Hajduk nije najbolji suparnik za vađenje, imat će Splićani i veliku podršku u Kranjčevićevoj, a pobjeda im je potrebna jer se nadaju da Rijeka prije njihova susreta može kiksati s Lokomotivom kako bi se vratili na prvo mjesto.

„Znamo vrijednost Hajduka. Hajduk, Rijeka, pa i Dinamo su najveći konkurenti za prvo mjesto. Bez obzira na stanje Dinama, vidjeli ste protiv Betisa da je u stanju pobijediti i nominalno jače momčadi od sebe. Mi imamo svoje probleme, prvenstveno želimo odigrati dobro, na tragu dvobora s Dinamom krajem prošle godine. Nadam se će momci biti motivirani na dobro popunjenim tribinama, trebat će ih čak demotivirati za nastup. Vjerujem da će odigrati maksimalno kvalitetno i disciplinirano, pa ćemo vidjet što će biti po pitanju rezultata“, poručio je u najavi Mladina.

Hajduk je oslabljen, dan prije puta stigla je vijest da neće moći Nikola Kalinić koji ima ozljedu stražnje lože, Filip Uremović ima kartone, Marko Livaja trenira, ali je neizvjesno hoće li igrati od početka, to su glavni izostanci uz one dugotrajnije. Međutim, i bez njih Hajduk ima obvezu pobijediti slabašnot suparnika pred mnoštvom svojih navijača koji pohode Kranjčevićevu. Starteri bi mogli biti Šimun Hrgović na lijevom boku te Filip Čuić u špici kad već nema Kalinića, a Livaja je još oporavljenik...

„Očekujem discipliniranog protivnika. Mormo biti spremni na sve. To je jedini put u ovoj ozbiljnoj ligi. Fokus je više na nama, radili smo na napdačkom dijelu, da dolazimo s više igrača u završnicu. Pripremali smo uobičajeno. Sve se pita nas. Kad smo pravi, onda je to tako“, rekao je u najavi trener Bijelih Mislav Karoglan.

Utakmica Rudeš – Hajduk igra se u 17.10 sati (MAXSport 1). Sudac je Dario Bel (Osijek). Pomoćnici su Kristijan Novosel (Valpovo) i Luka Pajić (Rijeka), četvrti arbitar je Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR je Marin Vidulin (Kanfanar), a AVAR Bojan Zobenica (Velika Gorica).

OČEKIVANE POSTAVE:

Rudeš (3-4-1-2)


Hajduk (4-3-3)



 


 


Tagovi

NK RudešHajdukDavor MladinaMislav KaroglanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti