Sanjin Strukic/24sata
Sanjin Strukic/24sata

Rošada u Slaven Belupu: Ikona HNL-a i legenda Farmaceuta zamijenili mjesta

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 09:37

Promjene u koprivničkom klubu.

Početkom rujna došlo je do smjene na klupi Slaven Belupa. Nizozemac Ricardo Moniz platio je ceh lošeg ulaska u prvenstvo, a naslijedio ga je Roy Ferenčina, dobro poznato ime u Podravini.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Ferenčina je osam godina nosio dres koprivničkog kluba, a već ga je jednom i trenirao. Od ožujka 2011. do ožujka 2013., 65 puta je vodio Farmaceute, a posebno su ostali zapamćeni rezultat iz sezone 2011/2012 kada je Slaven Belupo prvenstvo završio kao treći s dva boda manje od drugog Hajduka te slavlje protiv španjolskog Athletica u Koprivnici 9. kolovoza 2012. rezultatom 2-1 u trećoj rundi kvalifikacija za Europsku ligu.

Nedugo nakon što je ponovno sjeo na trenersku stolicu kluba, Ferenčina je odlučio i promijeniti jednog od pomoćnih trenera. Točnije, unutar kluba je napravljena rošada. Tako je Marijo Dodik, dosadašnji trener juniora, postao novi pomoćnik Ferenčini. Dodik je jedna od ikona HNL-a, napadač koji je zabio 75 golova za Slaven Belupo u službenim utakmicama, a slavu je stekao 2000. godine na utakmici Slaven Belupa i Varteksa, kada je zabio šest golova za pobjedu 7-1, što je i danas rekord HNL-a. Zanimljivo je da je kao igrač dijelio koprivničku svlačionicu s Ferenčinom, tako da ga novi trener zasigurno dobro poznaje.

Njegovo mjesto na klupi juniora Farmaceuta popunit će jedan od dosadašnjih pomoćnih trenera u seniorskom sastavu – Mario Gregurina. Još jedna klupska legenda, sa 185 nastupa za seniorski sastav, tijekom kojih je kao vezni igrač zabio osam golova, tako će od sljedećeg kola biti glavni trener, ali u juniorskoj postavi. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaMario GregurinaSlaven BelupoMarijo Dodik

Ostale Vijesti