NOVAK DJUROVIC/Action Images
NOVAK DJUROVIC/Action Images

Ronaldo: Kapetanska traka je ponos, ali teško se nositi u trenutcima kad je cijela nacija uvrijeđena

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 11:34

Izbornik Portugala priznao da mu se sudac ispričao zbog pogrešne odluke.

Sinoćnja utakmica u Beogradu između Srbije i Portugala koja je završila podjelom bodova rezultatom 2:2 izazvala je brojne kontraverze zbog situacije u 93. minuti kad je Mitrović izbio loptu nakon udarca Cristiana Ronalda, za koju su gotovo svi uvjereni da je prešla gol liniju.

Međutim, s tim se nije složio glavni sudac susreta Nizozemac Danny Makkelie, što je posebno razljutilo Ronalda koji je već slavio gol, a kad je shvatio da nije priznat totalno je poludio te bacio kapetansku traku i demonstrativno napustio teren prije zadnjeg zvižduka suca.

Njegova reakcija je izazvala veliku pažnju, a Cristiano se jutros oglasio putem Instagrama.

„Za mene je najveći ponos i privilegija u mom životu biti kapetan reprezentacije Portugala. Dajem sve i uvijek ću davati sve za svoju zemlju, to se nikada neće promijeniti. Ali postoje trenuci s kojima se teško nositi, posebno kada osjećaš da je cijela nacija uvrijeđena. Idemo dići glavu gore i susresti se s novim izazovom. Idemo, Portugal", napisao je Ronaldo.

Spornu situaciju pogledajte OVDJE.

Izbornik Portugala Fernado Santos situaciju je komentirao odmah nakon susreta te je izjavio kako mu se nizozemski sudac nakon što je u svlačionici pogledao snimku došao ispričati zbog loše odluke.

„Sudac Danny Makkelie nam se ispričao nakon utakmice. Rekao je da mu je neugodno. Bio sam u svlačionici zajedno s njim i ispričao se. Na terenu je rekao kako će pogledati snimku i ako se pokaže da je gol javit će se i ispričati i tako je i bilo. To je već drugi put da mi suci tako ispričavaju nakon susreta zbog pogrešnih odluka. Dok smo još bili na terenu rekao sam da je lopta bila barem pola metra u golu, ali i suci su ljudi i griješe, ali zato postoji VAR i gol-linija tehnika da se ovakve situacije izbjegavaju“, izjavio je Santos.

Izbornik Portugala je potom prokomentirao reakciju Ronalda koji je bacio traku i napustio teren.

„Ronaldo je vidio da je gol, apsolutno nije postojala nijedna prepreka da to i suci ne vide. Zato je tako reagirao, kao i ostali naši igrači“, objasnio je izbornik Portugala ne želeći komentirati hoće li se njihov Savez žaliti zbog ovog propusta.

Sporna situacija sa jučerašnje utakmice podsjetila je na događaj na istom stadionu prije više od 30 godina kad je Milan još očitije oštećen protiv Crvene Zvezde.



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineCristiano RonaldoFernando Santos

Ostale Vijesti