Romantika u županijskoj ligi: Graničar iz Kotoribe s tri HNL ikone kreće u sezonu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 13.08.20. | 11:04

Pored toga, grade i sportski park.

Graničar iz Kotoribe, mjesta u međimurskoj županiji tik uz granicu s Mađarskom, natječe se u prvom razredu međimurskog županijskog nogometa. Iz sezone u sezonu unaprjeđuju infrastrukturu i ima vrlo visoke ambicije, a to potvrđuje igrački roster kojeg su složili za nadolazeću sezonu. 

U klubu su već osigurali sredstva za gradnju sportskog parka vrijednog 75 milijuna kuna, a u sklopu kojeg će Graničar dobiti sasvim lijep stadion s popratnim sadržajima. 

A napredak infrastrukture prati i jačanje kadra. Otprije su u klubu dvije ikone Slaven Belupa - Mario Gregurina i Vedran Purić, a nedavno im se priključio još jedan igrač iz Koprivnice - Igor Gal.

Iskusni stoper karijeru je započeo 2002. u Slaven Belupu, nakon toga odlazi u Hajduk. Nakon poljudske avanture slijede mnogi inozemni klubovi od Rizespora, Tirane, Disgyoria, Paralmini, Rabotnički, Balmazujvarosi, Koper, Koprivnica i austrijski niželigaši. Uz to nastupao je za sve selekcije mladih hrvatskih reprezentacija od U-15 do U-21.

Što se Gregurine tiče, on je deset godina proveo u Slaven Belupu, da bi kratko otišao u austrijskog niželigaša Rohrbach. Potom je jednu sezonu proveo u Koprivnici, da bi 2019. pojačao Kotoripčane. 

Treća od HNL ikona - Vedran Purić - čak je 14 godina bio ugovorno vezan sa Slavenom, no prvo je nekoliko sezona proveo na kaljenju u Koprivnici. Potom je deset godina uspješno, gotovo isto kad i Gregurina, nosio dres Farmaceuta. 

(foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell)


 


Tagovi

niže hnl ligeGraničar KotoribaVedran PurićMario GregurinaIgor Gal

Ostale Vijesti