Romanisti, nagledat ćete se još Garcije: Evo zašto Roma "ne može" smijeniti trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.09.15. | 14:53

Ništa od Ancelottija, Roma mora nastaviti s Garcijom...

Rudi Garcia ovog ljeta u Romi je dobio pojačanja na kojima bi mu pozavidjele mnoge kolege. Edin Džeko, Mohamed Salah i Lucas Digne, prije svih, predstavljaju prave kupovine za rimski klub, no nakon mjesec dana nove sezone napretka nema.

Istina, Roma je pobijedila Juventus (2:1) i u Ligi prvaka zaustavila Barcelonu (1:1), ali isto tako upisala je tek remije protiv Verone i Sassuola. Točka na „i“ jest prvi poraz, u srijedu navečer kod Sampdorije – 1:2. Navijači gube strpljenje, sve ih je više koji žele odlazak Garcije s trenerske klupe...

Francuz je prošle sezone u najtežim trenucima imao podršku najžešćih navijača. Ali ultrasa na Curvi Sud više nema – zbog sukoba s predsjednikom Jamesom Pallettom bojkotiraju dolaske na domaće utakmice i odlaze isključivo na gostovanja. Nervozni su zbog cijele situacije i činjenice da ih, kako kažu, policija i Pallotta „žele uništiti“. Samim time i oni polako gube volju da neprestano „čuvaju leđa“ momčad i Garciji.

Ako se pita „obične“ simpatizere, trener mora otići. Što prije! Posljednjih dana u Rimu se ponovo aktualizirala priča oko Carla Ancelottija, neprežaljene ljubavi Rominih navijača. Čovjeka koji je u igračkim danima s Romom osvojio Scudetto, a u nekoliko navrata prijašnjih godina pričao o želji da predvodi Vučicu i kao trener.

Međutim, teško da će od toga biti išta. Naime, rimski Il Messaggero podsjeća danas kako Garcia ima važeći ugovor do 30. lipnja 2018. godine. Po tome mu je zagarantirano 17.000.000 eura. Kada bi ga otpustila, Roma bi svejedno imala obvezu isplatiti mu spomenuti iznos.

To je puno, jako puno novaca i ne čudi da je Ancelottijevo ime ekspresno nestalo s novinarskih pera i navijačkih usana. Primirio se i Pallotta, kojem ne preostaje ništa drugo nego nadati se da Garcia može ponuditi nešto novo i ostvariti zacrtane ciljeve. Smjena može doći u obzir samo ako uprska baš žestoko. Ipak je tu 17 milijuna razloga...

(Foto: Action Images)


Tagovi

RomaRudi GarciaJames PallottaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti