Roma pokazala veliko srce: Strootmanu novi ugovor, iako je upitno hoće li ikad više biti onaj stari

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.10.15. | 12:09

Nesvakidašnji potez rimskog kluba. Svaka čast!

U ljeto 2013. godine stigao je u transferu vrijednom 16.000.000 eura, ali ipak nekako na sporedna vrata. Nije Kevin Strootman niti kročio na travnjak, a već je izazvao kontroverze u Vječnom gradu. Ni kriv ni dužan!

Roma mu je naime dala umirovljenu „šesticu“, koju je proslavio Aldair, član šampionske generacije 2000/01. Navijači nisu bili sretni, no u ekspresnom roku Strootman ih je uvjerio da je dostojan broja kojeg je nosio legendarni Brazilac.

Prvu sezonu obilježilo je dosta njegovih golova, ali prije svega bespoštedni pristup i sjajna igra u oba smjera. Činilo se da je Roma dobila fenomenalnog igrača, pisalo se o interesu Manchester Uniteda, o mogućnosti da za nizozemskog „box to box“ veznjaka na Olimpico stignu i neke astronomske ponude... A onda je došao nesretni 17. ožujak 2014. godine. Roma je gostovala u Napulju, a Strootman već u ranoj fazi pokidao ligamente koljena. 

Poručio je da će se vratiti i doista se uspio vratiti. U studenom iste godine već je bio na terenu, u siječnju je čak i upisao asistenciju za gol Tottija u rimskom derbiju. Vidjelo se da to nije onaj stari Strootman, no prvi znakovi ipak su bili obećavajući. Ali 25. siječnja ove godine, na gostovanju kod Fiorentine, koljeno je ponovo otkazalo. Nakon samo 324 odigrane minute.

Strootman je hitno operiran, a prije dva mjeseca saznao je da mora na novu operaciju. Sasvim je izvjesno kako je ova sezona izgubljena za 25-godišnjaka. Nitko to ne želi reći na glas, ali upitno je zapravo hoće li Strootman ikada više moći zaigrati na vrhunskom nivou i u svom najboljem izdanju...

Međutim, u Romi neke stvari dugo pamte. Cijelo vrijeme Nizozemac je uz momčad, na kontroverznom lanjskom derbiju u Torinu čak se na tribinama zakačio s navijačima Juventusa. Neprestano je podrška suigraima i to je ono što se cijeni.

Upravo zato čelnici Rome odlučili su se na nesvakidašnji potez. Strootmanu su ponudili produženje ugovora koji ističe 2018. godine. Novi bi trajao do 2019., a Super Kevin, kako su ga prozvali u Rimu, zarađivao bi kao i dosad – 2.500.000 eura godišnje. 

„Nikada nisam imao bilo kakav razgovor o odlasku Kevina. Zapravo, produžit ćemo mu ugovor, kako bi pokazali što mislimo o njemu. Često sam razgovarao s njime i stalno mi je govorio „koliko je Roma učinila za njega, a on nije bio u stanju učiniti isto za Romu“. Rekao sam mu da su to gluposti. On je svaki dan dio Rome, i na terenu i van terena. I on radi puno toga za Romu.“ poručio je Romin predsjednik James Pallotta.

Lijepa gesta Vučice, nema što!

(Foto: Action Images)


Tagovi

James PallottaKevin StrootmanRoma

Ostale Vijesti