REUTERS/Novak Djurovic
REUTERS/Novak Djurovic

Roguljić potpisao za Anorthosis, Okkas sada želi i bivšeg kapetana mladih Vatrenih

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.07.24. | 12:48

Kombinirano je u mlađim uzrastima Hrvatske (U15 – U21) skupio čak 50 nastupa i 22 pogotka, a ako se sve odvije kako Ciprani priželjkuju, uskoro više neće biti jedini Hrvat u svlačionici...

Ante Roguljić i službeno je predstavljen kao novi igrač Anorthosisa. Danas 28-godišnji veznjak potpisao je dvogodišnji ugovor s ciparskim velikanom, s tim da bi mu se uskoro u novom klubu mogao priključiti još jedan Hrvat koji je, navode ciparski mediji, velika želja trenera Okkasa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Samo 17 godina imao je Ante Roguljić kad je 2013. prešao iz Adriatica u Red Bull Salzburg za dva milijuna eura. Ofenzivni veznjak naredne je dvije godine proveo u Lieferingu, da bi onda u sezoni 15./16. ostvario svoje snove te kao posuđeni igrač Red Bull Salzbuga odradio sezonu u Hajduku.

U bijelom dresu skupio je 27 nastupa, ali Splićani ipak nisu otkupili njegov ugovor pa se vratio u austrijskog giganta gdje pravu priliku prvoj momčadi ipak nije uspio dočekati. Odradio je još dvije posudbe, u Admiri Wacker i FC Wackeru, da bi onda kao slobodan igrač prešao u Pafos gdje se zadržao svega godinu dana. Raskinuo je ugovor, vagao svoje opcije, a onda u rujnu 2018. potpisao za Trenčin gdje je proveo iznimno uspješne tri godine. Karijeru je potom nastavio u Rumunjskoj, Universitatea Craiova bio je njegov novi poslodavac, a iako je posljednjih pola godine igrao Universitateu Cluj, njegova avantura u Rumunjskoj može se ocijeniti vrlo dobrom.

Iako u svoje prvom mandatu na Cipru nije ostavio značajnijeg traga, Roguljić je sada dobio priliku ponovno se okušati u ligi koja je sve primamljivija hrvatskim nogometašima. Protekle dvije sezone jedan od najboljih braniča Ciparske nogometne lige bio je Niko Datković, uvjerljivo najbolji vratar Ivica Ivušić, dok je jedan od najboljih igrača lige bio Brazilac Jairo koji je nekoć branio boje Hajduka.

Roguljić će sada preselio u Anorthosis, momčad koja je čak 13 puta bila prvak Cipra. Od hrvatskih nogometaša, uvjerljivo najveći trag u spomenutom klubu ostavio je bivši Vatreni Gordon Schildenfeld (112 nastupa), s tim da su za Anorthosis još igrali Danijel Pranjić, Drago Lovrić, Ivan Vargić, Branko Vrgoč i Dejan Radonjić. U novom klubu Roguljića će dočekati bivši HNL-ovac Moussa Wagué koji se u Gorici nije najbolje snašao, da bi onda prošle sezone za Anorthosis odigrao 29 utakmica u svim natjecanjima. Trener kluba je Giannis Okkas, drugi najbolji strijelac u povijesti Ciparske nogometne reprezentacije i jedini Cipranin koji je za A vrstu upisao troznamenkasti broj nastupa (104).

Nakon Roguljića, ciparski mediji javljaju kako bi Anorthosis uskoro mogao krenuti i po ranije spomenutog Niku Datkovića, bivšeg kapetana U21 reprezentacije Hrvatske koji je nedavno napustio Nea Salaminu nakon isteka dvogodišnjeg ugovora. No, Datković ima ponude iz Katra te ga ozbiljno prate i neki klubovi iz HNL-a, stoga je njegov dolazak u Anorthosis u ovom trenutku sve samo ne 100 posto siguran usprkos tome što Ciprani javljaju kako bi ga Okkas rado vidio u svojoj svlačionici… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ante RoguljićNiko DatkovićAnorthosis Famagustaciparska nogometna ligaCiparska nogometna reprezentacijaCiparLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti