JOHN SIBLEY/Action Images
JOHN SIBLEY/Action Images

Rješenje je u kući: Ukoliko Nagelsmann ode, zna se tko postaje novi trener Danija Olma

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 12:22

Riječ je o treneru koji je prvu pravu priliku dao talentiranom hrvatskom veznjaku koji je trebao s U-21 reprezentacijom na Euro za mlade.

Glavni trener Red Bull Salzburga, Jesse Marsch, zainteresiran je za povratkom u RB Leipzig, klub u kojem je godinu dana radio kao pomoćnik Ralfa Rangnicka.

Ambiciozni Amerikanac potvrdio je svoje želje u Skyovom dokumentarcu Meine Geschichte, kojeg ovih dana očekuje premijera.

„Julian Nagelsamm radi izvrstan posao i RB Leipzig nema nikakav razlog tražiti novog trenera“, istaknuo je Marsch pa nastavio:

„Ipak, kad bi postojala mogućnost da se jednog dana vratim u Leipzig, mislim da bi to bila izvrsna stvar za mene“, dodao je.

„Naravno da razumijem politiku kluba. Ako mene pitate koji mi klub najviše odgovara, naravno da je to RB Leipzig. Tamo rade na nekim fantastičnim stvarima i idejama“, zaključio je.

Inače, Marsch je postao glavni trener Red Bull Salzburga u ljeto 2019. godine, a prije godine dana u Leipzigu, tri i pol sezone bio je prvi trener New York Red Bullsa na čijoj je klupi zabilježio 152 nastupa, 76 pobjeda, 31 remi i 45 poraza.

Prošle godine je u Austriji osvojio duplu krunu, a ove sezone u nekoliko je navrata koristio iznimno talentiranog Luku Sučića koji bi bio član mini Vatrenih na Euru za mlade da se nije u posljednji trenutak ozlijedio.

Sučić je za prvu momčad Red Bulla ove sezone skupio čak 24 nastupa u svim natjecanjima, s tim da onda kad nije igrao za prvu momčad bi igrao za 'filijalu' Liefering koji se natječe u drugoj ligi. Odmah kako je napunio 18 godina, Sučić je potpisao profesionalni ugovor s Red Bullom do 2024. godine, a mnogi vjeruju da će uskoro, ukoliko ga zaobiđu ozljede te se nastavi razvijati brzinom kao do sad, biti dio i A reprezentacije.

Podsjećamo, Sučić je prvi intervju za hrvatske medije dao baš za Germanijak, a ukoliko ostvari sve ono što mu se predviđa, Marsch bi mogao biti najpoznatiji po tome što mu je baš on prvi dao šansu u prvoj momčadi.


Tagovi

Jesse MarschRB LeipzigNew York Red BullsRed BullRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti