Foto: NK Rijeka
Foto: NK Rijeka

Rijekina hobotnica pred odlaskom u Bundesligu: U klubu bi mogao imati malu hrvatsku koloniju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 14:38

Dahmenu se pozicija trese, jedino je sada pitanje: Labrović ili netko treći?

Kao što je poznato, Augsburg je u potrazi za golmanom koji će parirati dosadašnjem broju 1, Finnu Dahmenu, a čini se da je ono što traži pronašao u hrvatskom viceprvaku Rijeci.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nediljko Labrović je dio uskog kruga kandidata, tvrde u klupskim krugovima Augsburga, a prenose njemački mediji. Ipak, odluka još nije donesena. Labrović ugovor s hrvatskim doprvakom ima do 2025. godine. Ove sezone primio je 30 golova u 35 nastupa, a nakon što je za reprezentaciju debitirao 24. ožujka ove godine u 4-2 pobjedi protiv Egipta, na natjecanje u Njemačku putuje kao jedan od dvojice zamjenskih vratara.

U Augsburgu bi Labrović konkurirao Finnu Dahmenu koji je prošlog ljeta došao iz Mainza i odmah postao stalni vratar. No, čelnici kluba nisu u potpunosti zadovoljni njegovim učinkom pa mu žele dovesti konkurenciju. Tomas Koubek to nije mogao biti. Nastupio je samo u posljednje tri utakmice sezone kada se prvi vratar ozlijedio, a 31-godišnjem Čehu istječe ugovor i sve miriše na rastanak. Mogao bi najviše ostati kao treća opcija. Dahmen se i trenutno oporavlja od operacije gležnja, ali bi trebao biti spreman za početak priprema.

Daniel Klein se vraća s posudbe u Sandhausen, a Augsburg još ima pod ugovorom i mladog Marcela Lubika (20). Traži se i novi trener vratara, Marco Kostmann napustio je Augsburg nakon samo godinu dana.

Dahmenu se pozicija trese, jedino je sada pitanje: Labrović ili netko treći? Ode li Nediljko u Augsburg, ondje neće biti sam jer će ga dočekati i Dion Drena Beljo, David Čolina i Kristijan Jakić pa bi imali pravu malu hrvatsku koloniju u klubu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nediljko LabrovićBundesligaAugsburg

Ostale Vijesti